De derde kleuterklas van Go! basisschol De Linde in Bornem bracht woensdag een bezoek aan seniorencentrum SOLV in Bornem.© rr

Kleuters van basisschool De Linde op paaseierenjacht in tuin van SOLV in Bornem: “Senioren genieten van de frisse energie”

Bornem

De derde kleuterklas van GO! basisschool De Linde in Bornem bracht woensdag een bezoek aan het seniorencentrum SOLV in Bornem. Dit in het teken van de aankomende paasvakantie.

De kinderen gingen op paaseierenjacht in de tuin en maakten elk een mooie paaskaart voor de senioren. “Deze samenwerking leert onze kleuters op een respectvolle manier om te gaan met ouderen en diversiteit”, zegt zorgcoördinator Leen Verheyden. “De kleuters leren van de ervaringen van de senioren en de senioren genieten van de frisse energie van de kleuters.”

Beide generaties genoten met volle teugen van de activiteiten.Om de zes weken brengen de kleuters een bezoekje aan de senioren. Er staat telkens een andere activiteit op het programma. Ze zien elkaar opnieuw in mei, om samen te zingen en dansen. De senioren kijken er nu al naar uit om de kleuters dan weer te verwelkomen.” (wtve)

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners