Een fiere Axel Van Dijck op het hoogste schavotje.© RR

Axel Van Dijck rijdt solo naar zege bij nieuwelingen in Lutlommel: “Mijn aanval was perfect getimed”

Axel Van Dijck won zaterdag in het Limburgse Lutlommel bij de nieuwelingen. Na prima afstoppingswerk van zijn ploegmaats mocht hij de armen in de lucht steken. Daan Broeckx werd tweede en Philip White uit Duitsland derde. “Ik heb er echt van genoten vandaag”, aldus Van Dijck.

lver

“We hebben vandaag vooral als ploeg enorm sterk gepresteerd”, reageerde Van Dijck. “Zo openden we halfweg koers de race met een demarrage van Xander Vincke die samen met een andere renner wist weg te rijden uit het peloton. Pas op het einde van de voorlaatste ronde werden ze bijgebeend. Niet veel later, bij het ingaan van de laatste ronde was het dan mijn beurt om aan te vallen. Perfect getimed zo bleek achteraf. Mede door prima afstoppingswerk van de andere leden van Team Kempen. De tweede plaats van Daan Broeckx maakte het feest helemaal compleet.”

Voor de 15-jarige renner uit Beerse was het zijn eerste zege op de weg. “Vorig jaar won ik al eens in het veld. In Lichtervelde was dat. Het spreekt voor zich dat ik echt genoten heb vandaag. Zeker het moment dat ik met de armen in de lucht over de finish reed zal ik niet snel vergeten. Ik wist wel dat het met een aanval zou moeten gebeuren. Want sprinten is niet mijn grootste kwaliteit.”

Van Dijck hoopt zich de komende maanden verder te ontplooien als renner. “Door deel te nemen aan enkele interclubs ga ik automatisch sterker worden. Ik zit trouwens ook nog niet op mijn beste conditiepeil. Ik maakte quasi het hele crossseizoen vol en nam dan een break van een drietal weken. Dit was dus nog maar mijn derde wedstrijd van het seizoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen