5 monologen in 1 dag: zo viert acteur Bruno Vanden Broecke zijn 50e verjaardag 

Acteur Bruno Vanden Broecke plant een krachttoer om zijn 50e verjaardag te vieren: 5 van zijn bekende theatermonologen achter elkaar spelen in 1 dag. Afspraak op 28 september in de Arenberg in Antwerpen voor ‘Bruno, de marathon’.

Bruno Vanden Broecke is al 25 jaar een geliefde acteur in het theater, voor film en voor televisie. Onvergetelijk is hij als Sammy Tanghe in ‘Het eiland’ of als bewakingsagent Dirk Porrez in ‘Safety first’. Op de planken maakte Vanden Broecke naam met beklijvende monologen zoals ‘Missie’ of 'Para', op tekst van schrijver David Van Reybrouck. Theaterstukken waarmee hij het hele land afreisde.

We gaan eens zot doen

Acteur Bruno Vanden Broecke speelt 5 theatermonologen na elkaar op 1 dag

Op 24 september wordt Bruno Vanden Broecke (nog altijd maar) 50 en dit jaar staat hij ook een kwarteeuw op de planken. Tijd voor een gek idee. In de week van 20 tot 27 september speelt hij elke avond 1 van zijn 5 monologen. De apotheose volgt op zaterdag 28 september. Dan brengt Vanden Broeck de 5 stukken allemaal achter elkaar, in één dag, op één podium. 

"We gaan eens zot doen", zegt Bruno Vanden Broecke over zijn marathon. 5 voorstellingen "met eten erbij. Of zoals mijn grootmoeder zei: 'ne fermen boterham is beter dan een toastje'.

Bekijk: Bruno Vanden Broecke geeft voorsmaakje van 'Para' in De Afspraak (30 november 2016):

Videospeler inladen...

Van missionaris tot filosoof

‘Jan, mijn vriend’ was de eerste samenwerking van Bruno Vanden Broecke met regisseur en vriend Raven Ruëll; in ‘Missie’ blikt hij als witte pater terug op zijn tijd in Congo. In ‘Para’ spreekt een Belgische blauwhelm in Somalië, in ‘Socrates’ is de Griekse filosoof kort voor zijn dood aan het woord en ‘Klink’ schetst het laatste avondmaal tussen mensen die tot elkaar veroordeeld zijn in een gerechts-psychiatrische instelling. 

Bekijk: Bruno Vanden Broecke met een fragment uit 'Missie' (De zevende dag, 9 december 2007):

Videospeler inladen...

Praktische info: op 20 september speelt Bruno Vanden Broecke 'Para', op 21 september 'Missie', op 25 september 'Klink', op 26 september 'Jan, mijn vriend' en op 27 september 'Socrates'. Op zaterdag 28 september is er dan 'Bruno, de marathon' in de Arenberg in Antwerpen.

Bruno Vanden Broecke in 'Klink'. Foto Koen Broos

Meest gelezen