Leerkracht Kristof Allegaert, directeur Francis Bruyneel en adviseur Koen Duhamel.
Volledig scherm
Leerkracht Kristof Allegaert, directeur Francis Bruyneel en adviseur Koen Duhamel. © Foto Deleu

"E-bike wordt de nieuwe bromfiets"

KORTRIJKHet PTI in Kortrijk heeft afgelopen weekend de deuren opengezet, en meteen ook uitgepakt met de gloednieuwe richting 'E-bike & fietstechniek'. "We zijn de eerste secundaire school in Vlaanderen die dit nu in het aanbod heeft", aldus een trotse directeur Francis Bruyneel.

  1. Criminaliteitscijfers Pz Vlas licht gestegen: “Vooral drugsfeiten en diefstallen van fietsen en auto’s zijn gestegen”

    Criminali­teits­cij­fers Pz Vlas licht gestegen: “Vooral drugsfei­ten en diefstal­len van fietsen en auto’s zijn gestegen”

    De criminaliteitscijfers in de politiezone Vlas (Kortrijk / Kuurne / Lendelede) zijn in 2023 met 1,5 procent gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor. Het gaat vooral over meer fietsdiefstallen, drugsfeiten en autodiefstallen. “We stellen ook meer feiten vast door meer controles die we doen”, zegt korpschef Filip Devriendt. De cijfers werden voorgesteld tijdens de politieraad, waar een erg bitsig debat ontstond met Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) dat vaak nog maar weinig met de cijfers te maken had.
    Kortrijk
  2. Met z’n looks deed hij hun harten sneller slaan, met zijn leugens plunderde hij hun rekening: "In werkelijkheid krijgt hij elke week een voedselpakket van OCMW”
    PREMIUM
    UPDATE

    Met z’n looks deed hij hun harten sneller slaan, met zijn leugens plunderde hij hun rekening: "In werkelijk­heid krijgt hij elke week een voedselpak­ket van OCMW”

    Vijftien slachtoffers kregen vandaag te horen dat Tamim A. (23) uit Kortrijk veroordeeld werd tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 2.000 euro. De jongeman lichtte hen voor 31.000 euro op. Maar dat hun verhalen nog maar het topje van de ijsberg zijn, blijkt uit twee nieuwe, straffe getuigenissen: twee verliefde jongedames kwamen terecht in het web van de zogezegd ‘steenrijke profvoetballer’ en verloren samen zo’n 65.000 euro. “Toen ik z’n verhaaltjes niet meer geloofde, bedreigde hij me met een pistool.” Hun zaak komt later nog voor de rechter.
    Kortrijk