Videospeler inladen...

BEKIJK: Oud-strijder Alfons Pauwels uit Tessenderlo viert 107e verjaardag en is daarmee oudste Limburger

Alfons Pauwels uit Tessenderlo viert vandaag zijn 107e verjaardag. Hij is daarmee de oudste inwoner van Limburg. Opvallend is dat de verjaardag van de oud-strijder samenvalt met de viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

Het hoofd is nog helder, maar de benen willen niet meer mee, dat is kort samengevat hoe Alfons Pauwels het stelt op zijn 107e verjaardag. Hij woont tegenwoordig bij zijn familie in Herk-de-Stad. Daar is het groot feest vandaag, met een bezoek van familie, maar ook van de burgemeester en de pastoor. 

De jarige ligt in bed, maar geniet duidelijk van de aandacht. Wat is het geheim om zo oud te worden? "Eten, drinken en plezier maken. En naar die van hierboven luisteren", zegt hij met pretoogjes. Dat was een succesformule. "Ik heb nooit de politie aan de deur gehad", grapt hij. Hij speelt nog altijd graag op zijn klaroen. 

Op zijn gezegende leeftijd heeft hij natuurlijk veel meegemaakt. Hij is een oud-strijder, en werkte eerst als smid, en daarna in een fabriek. Er was ook verdriet. Zo verloor hij zijn eerste kind, Herman. Hij heeft ook een zwaar ongeval gehad. Hij hertrouwde na de dood van zijn eerste vrouw, maar ook die vrouw is overleden. 

Oudste zoon Jos is trots op zijn vader. "Het is magnifiek he, iets uniek in onze familie." Alfons lust volgens hem graag een pintje. "Hij drinkt er eentje bij het eten, maar ik denk dat hij er tussendoor nog eentje drinkt", lacht hij. 

Alfons drinkt elke dag een pintje.
VRT NWS

Meest gelezen