Regen bederft de feestpret niet in Genk

De grote hoeveelheid aan opengeklapte paraplu’s aan de Luminus Arena beloven niet veel goeds. Toch laten de fans van Racing Genk het niet aan hun hart komen. De titel is binnen. En dat verdient een feestje. Ook al is het maar voor, tijdens en na een wedstrijd die pro forma gespeeld moet worden.

maarten albrechts

Dansen op de tonen van Patje Krimson en pintjes drinken zoals het supporter betaamt. Het hoort er allemaal bij vandaag. Een gepersonaliseerd T-shirt of een pet waarmee u in de toekomst kan getuigen dat u erbij was, ook dat is er. De kleinere supporters krijgen de kans om hun kunnen te testen door de bal in een kleine opening te sjotten.

Van spanning, zoals het gewoonlijk voor een wedstrijd wel het geval is, is geen sprake. Wat de uitslag ook mag zijn tegen Standard de vreugde zal er niet minder om zijn. Of zoals een Genk-supporter het zei: “Voor het eerst in mijn leven mag Standard winnen van Genk.” Stiekem en soms ook wel openlijk zijn de Genkse supporters maar al te blij dat Standard door Club Brugge uit te schakelen de wegen voor het kampioenenbal van Genk heeft open gelegd.