REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

De Greef en Coppejans weigeren selectie, Davis Cup-kapitein Van Herck boos: "Dit zal niet zonder gevolgen blijven"

TennisBelgië neemt het in de eerste ronde van de Davis Cup op tegen Hongarije, van 2 tot 4 februari in Luik. David Goffin (ATP 7), Ruben Bemelmans (ATP 117) en Joris De Loore (ATP 314) zijn de verwachte namen in de selectie. Nieuwkomer Julien Cagnina (ATP 264) is de verrassing. De geblesseerde Steve Darcis (ATP 88) moest zoals verwacht verstek geven. Waar niet op gerekend werd, is de weigering van Arthur De Greef (ATP 189) en Kimmer Coppejans (ATP 277). Zij besloten om hun selectie niet te aanvaarden, en dat schiet in het verkeerde keelgat bij kapitein Johan Van Herck: "Een selectie weigeren doe je niet. Dit zal niet zonder gevolgen blijven."

12 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Het land splitsen dan moet je niemand meer oproepen.
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Schorsen zal bij deze weinig uitmaken als ze sowiezo al niet willen spelen!
  • Ben Kabas

    6 jaar geleden
    Van Herck begint het hoog in zijn bol te krijgen. Deel uitmaken van een Belgisch sportteam is al lang geen eer meer.
  • J. H.

    6 jaar geleden
    Davis cup, dat is toch spelen voor je land? Als een Hazard of Courtois weigert, dan worden ze toch ook geschorst. Dus waarom zou dit niet zonder gevolgen mogen zijn?
  • bert de jaegher

    6 jaar geleden
    Wie denkt van herck wel wie hij is ? God de vader of zoiets ? Hij moet een speler respecteren als deze geen behoefte heeft aan een selectie en daar mee is de kous en niet dreigen met verdere sancties. Wat zou hij doen moest de beste Belgische speler afzeggen om persoonlijke redenen ?