© Bart Van den Langenbergh

Dancing Ladies gaan uit de bol voor goed doel

De vriendinnengroep Dancing Ladies uit Vosselaar pakt op zaterdag 1 december al voor de zestiende keer uit met een dansfuif voor het goede doel in zaal Den Biebob in Vosselaar. De opbrengst is dit jaar bestemd voor het Lokaal Opvanginitiatief in Vosselaar.

bvdl

Al sinds 2010 organiseren de Dancing Ladies een dansfuif ten voordele van een goed doel. Het benefiet Dance Like Nobody Is Watching zet op zaterdag 1 december vanaf 21u al voor de zestiende keer zaal Den Biebob in Vosselaar in vuur en vlam. De volledige opbrengst van de dansfuif gaat telkens naar een goed doel dat met kinderen en met Vosselaar te maken heeft. De voorbije jaren schonken de vriendinnen al heel wat geld aan bijvoorbeeld Cliniclowns, Jazzateljee, Funfabriek of Make-a-wish.

LOI

De Dancing Ladies kozen dit jaar LOI, het Lokaal Opvanginitiatief voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, uit. “Het gaat om jongeren die alleen in België aankomen, zonder ouders of voogd. Vaak zijn hun ouders vermoord, kwijtgeraakt tijdens de vlucht of niet meer te vinden”, legt Catrine Woestenborghs, voorzitster van Dancing Ladies, uit. “Deze jongeren verblijven eerst in een asielcentrum. Zij kunnen een kans krijgen om in een overstap-opvang zoals het LOI in Vosselaar te komen wonen in voorbereiding op een volledig zelfstandig leven.”

In het LOI Vosselaar is er plaats voor acht jongeren. Zij zijn tussen de 16 en 18. “Zij leven zo zelfstandig mogelijk, maar kunnen wel rekenen op begeleiding”, vertelt de organisator. “Wij willen met dit ­benefiet graag hun integratie ­bevorderen. Onze sponsoring zou kunnen bestaan uit de aanschaf van een computer zodat de schoolgaande kinderen leren werken met een pc. Of we kunnen ze helpen bij inschrijvingen in lokale sportclubs of jeugdbeweging, een doorgedreven taalcursus of rijlessen. We kunnen ook nieuw leven blazen in de peter-meterwerking, waardoor activiteiten georganiseerd kunnen worden met die jongeren.”

Net zoals de vorige edities spelen afwisselend dj Joris en dj Luc ­muziek. Een kaart in voorverkoop kost 8 euro en aan de kassa 10 ­euro.

catrinewoestenborghs @hotmail.com