© smb

Westerlo blijft ongeslagen na nipte zege tegen Heist

Westerlo heeft tegen KSK Heist ook zijn vijfde oefenwedstrijd gewonnen. De Kemphanen kwamen vlak na rust op achterstand, maar Buyl en Van Eenoo zetten in het laatste kwart de scheve situatie nog recht.

sks

In vergelijking met de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven startte Bob Peeters met een volledig nieuw elftal. Met Kone, Keita en Gül stonden er drie nieuwkomers aan de aftrap.

Kone en Keita presenteerden zich als fysiek sterke jongens. De Ivoriaanse verdediger heeft bovendien een goed afstandsschot in huis, zijn poging spatte uiteen op de vuisten van de doelman. De derde nieuwkomer, de Turkse flankspeler Gül, toonde zich enkele keren met een individuele actie, maar wisselde goede momenten nog te vaak af met minder goede.

Veel had de eerste helft niet te bieden en vlak na de pauze opende KSK Heist de score. Westerlo begon daarna beter te voetballen en in het laatste kwart van de wedstrijd zetten de Kemphanen de scheve situatie toch nog recht. Buyl, die in het begin van de wedstrijd twee kansen op de 0-1 miste, knikte een perfecte voorzet van Van Genechten eenvoudig binnen. Van Eenoo liet met een afgeweken afstandsschot de doelman kansloos.

In het slotkwartier nam Westerlo fysiek de bovenhand, maar Buyl en De Schryver vergaten de score verder uit te diepen.

Westerlo: Van Hout (62’ Cauberghs), Van Genechten, Corstjens (46’ Dewaele), Kone, Janssens, Keita, Bonjean (62’ De Schryver), Mols (67’ Van Eenoo), Gül (46’ Vaesen), Gboho, Buyl

Doelpunten: 70’ Buyl 1-1, 75’ Van Eenoo 1-2