"Waarom geen pakjesmuur als distributiepunt?"

Over de impact van e-commerce op de mobiliteit, de verkeersveiligheid en het milieu wordt ook in Brecht nagedacht. Een gemeentereglement zoals Vlaams Belang voorstelde is te verregaand, maar de bouw van een pakjesmuur niet.

Elke Lamens

"Pakjesdiensten staan er huiverig tegenover om pakketjes onbeheerd achter te laten. Er volgt dan een tweede aanbieding of je moet het zelf ophalen bij een dsitributiepunt. Een grote verspilling en grote maatschappelijke kost. Nochtans kunnen in landelijke gemeenten als Brecht makkelijk pakjes afgeleverd worden bij buren of in een tuinhuis, achter een muurtje of poort. Kunnen we nu op gemeentelijk niveau niets ondernemen", interpelleerde fractieleider Patrick Van Assche (Vlaams Belang) op de gemeenteraad.

"Het is terecht een probleem, maar het is niet meteen aan de overheid om dit op te lossen. En is de gemeente wel het aangewezen niveau? Wat zou dan de inhoud van zo'n reglement zijn? Je kunt buren niet verplichten om pakjes aan te nemen", reageerde burgemeester Luc Aerts (CD&V). "Als gemeente willen we wel overwegen om een vergunning af te leveren voor de bouw van een pakjesmuur als distributiepunt, op voorwaarde dat alle pakjesdiensten daar dan gebruik van maken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER