Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Nieuwe bom bij Standard: Pierre Locht neemt ontslag als CEO

Pierre Locht (l.).Beeld BELGA

Het blijft stormen bij Standard. CEO Pierre Locht heeft ontslag genomen bij de Rouches. In april diende hij z'n ontslag in, vandaag heeft hij het personeel ingelicht. Locht is momenteel bezig aan zijn opzegtermijn.

Locht is een kind van Standard. Altijd geweest sinds zijn komst in 2011. Maar nu neemt Locht dus afscheid. In april zou Locht z’n ontslag hebben ingediend bij de raad van bestuur van 777 partners - de eigenaar van Standard. Dat met het doel om de mensen in Miami wakker te schudden. De gang van zaken was volgens Locht niet langer houdbaar. 777 accepteerde het ontslag, de CEO is momenteel bezig aan z’n opzegtermijn. Juridisch gezien duurt die opzegtermijn tot september/oktober. Locht blijft dus aan boord in deze transitieperiode.

Eerder dit seizoen liet Locht in het Waalse tv-programma La Tribune al optekenen de club te verlaten als hij niet meer het gevoel had op één lijn te zitten met de Amerikaanse eigenaar.

Afgelopen vrijdag, toen de Standard-fans aan het oefencomplex de spelersbus blokkeerden en verhinderden dat Standard-Westerlo gespeeld kon worden, was Locht het die de gemoederen probeerde te bedaren en de supporters van gedachten wilde doen veranderen, maar daar had niemand oren naar.

Pierre Locht.Beeld Photo News

Achteraf gaf Locht een interview aan Eleven/DAZN. “Zoals we wel verwacht hadden, hebben de supporters actie gevoerd. We zijn met hen in dialoog gegaan, in een rustige sfeer en zonder geweld. Maar helaas hebben we daarin niet kunnen bekomen dat de blokkade werd opgeheven.”

Locht benadrukte meermaals dat hij begrip heeft voor de woede van de fans. “Ik begrijp hun frustratie, door de slechte resultaten dit seizoen en het nieuws van de voorbije dagen. Toch denk ik niet dat het de juiste actie was, want ze hebben nu de club Standard gestraft, niet de aandeelhouders, de spelers of wie dan ook. Dat is jammer.”