ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Belgische werknemer wordt steeds dikker

Steeds meer Belgische werknemers zijn te zwaar. In 2013 was dat al meer dan de helft (52,1 procent), maar het percentage neemt gestaag toe. Vorig jaar had 54,6 procent overgewicht. Dat blijkt uit cijfers van IDEWE, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Bijna één op de vijf werknemers (18,8 procent) kampt zelfs met obesitas.

11 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    tegenwoordig moeten sommigen wonen op 40m2.... is niet uitnodigend om veel te bewegen en ook niet om veel te koken...
  • Heyse Michel

    6 jaar geleden
    Niet correct , VOEDING is de voornaamste reden van obesitas , hoge bloeddruk , darm en andere kankers , bloedproppen enz’ , beweging komd op de tweede plaats . Te wijnig rust op de derde . Laat u informeren aub voordat u alles wat op het internet geplaatst wordt geloofd .
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    als je beeldschermwerk doet, zit je 8 uur per dag. Heel ongezond, voor je bloedsomloop, je conditie, je gewrichten, je ogen, je gewicht.... Maar ook dat werk moet gedaan worden.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Veel bewegen is uitermate gezond (ik heb geen auto, alleen een fiets en mijn voeten), maar de 25 kilo die ik al 20 jaar lang kwijt ben heeft niets met bewegen te maken. Overgewicht heeft alles met eten te maken, niet met bewegen, bewegen doet immers eten. En je bent niet dik omdat je niet beweegt, maar je beweegt niet omdat je dik bent.
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    jan de borger ik werk hard en in de koude elke dag kilo s verplaatsen maar van werken vermager je niet zeker als je soms alle dagen andere uren hebt met als gevolg telkens anders slapen eten!!!!