Kapsalon omgetoverd tot kunstgalerie

Een maand lang kunnen klanten tussen het knippen en kleuren door veertien kunstwerken bewonderen in kapsalon Olivier Hairdressers. De Borsbeekse Saskia Volders exposeert er haar abstracte schilderkunst.

rvre

Het Berchemse kapsalon Olivier Hairdressers is een maand lang omgetoverd tot een kunstgalerie. Kapper Olivier Nelissen (67) wil daarmee niet alleen zijn klanten laten proeven van kunst, hij wil ook de buurt betrekken. “Kunst is moeilijker te vinden buiten de Singel dan in de binnenstad. Hier in Berchem gebeurt niet zo veel. Het leek me leuk om iets te organiseren om zo de buurt te bereiken. Daarvoor ging ik op zoek naar jonge artiesten.”

Olivier leerde Saskia een paar jaar geleden kennen. “Saskia was zes jaar geleden haarmodel voor mij. Onlangs zag ik via Facebook haar kunstwerken en zo ging de bal aan het rollen.” De kapsalonexpo is meteen ook de eerste voor Saskia. “Ik schilder al jaren, maar ben onlangs een nieuwe weg in geslagen. Weer eens gefrustreerd, zag ik per toeval een bankkaart liggen en ben daarmee beginnen schilderen. Sindsdien gebruik ik geen schilderborstel meer, maar wel een plastic klantenkaart om abstracte lijnen mee te maken. Mijn werken tonen allemaal een deel van het menselijk lichaam.”

Een vernissage in een kapsalon is volgens kapper Olivier een prima combinatie. “De drempel om naar een kunstgalerie te gaan is voor velen vaak te groot. Hier kunnen mensen gewoon binnenwandelen zonder aankoopverplichting en genieten van mooie werken. Ik hoop in de toekomst nog meer jonge artiesten een platform te kunnen geven.” De expositie loopt nog tot 19 juni.