© Sven Van Haezendonck

Mechelen domineert in hitlijst Financial Times

In de hitlijst van fDI, een investeringsmagazine van de Britse zakenkrant Financial Times, domineert Mechelen als Vlaamse stad. Met vier vermeldingen scoort ze zelfs beter dan de grootsteden Antwerpen, Brussel en Gent.

Sven Van Haezendonck

fDI publiceert de lijst met ‘regio’s en steden van de toekomst’ elk jaar. Net als in 2017 behaalt Mechelen de zesde plaats in de categorie ‘Micro European Cities of the future’. Daarmee is ze de eerste stad van het Europese vasteland. “Alleen steden in Ierland en het Verenigd Koninkrijk gaan ons voor”, zegt Mechels burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+).

Voor connectiviteit scoort de Dijlestad de eerste plaats, voor economisch potentieel de tiende en voor de FDI-strategie de vijfde. “Indrukwekkend, als je weet dat Mechelen de enige Vlaamse centrumstad is die voorkomt in deze rankings. Zelfs de Vlaamse grootsteden Antwerpen en Gent komen in hun categorie van grootte maar één keer aan bod. Zo ook Brussel”, stelt Somers.

De burgemeester is trots. “Het betekent dat onze stad nog nadrukkelijker op de internationale radar staat te knipperen als ideale toekomstlocatie voor nationale en internationale investeerders”, zegt hij nog. In het FDI-rapport Strategy Awards dat tegelijkertijd apart werd gepubliceerd kreeg Mechelen ook een prijs voor www.virtueelmechelen.be, de virtual reality tour door de stad. Voor het binnenhalen van het Japanse biotechbedrijf Nipro heeft de stad ook een prijs gekregen in de categorie ‘international outreach’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER