© EPA-EFE

Bij gebrek aan een vervanger en dankzij het vertrouwen van de spelers? “Bayern München overweegt om verder te gaan met Thomas Tuchel”

Blijft Thomas Tuchel (50) alsnog bij Bayern München volgend seizoen? Drie maanden geleden werd gecommuniceerd dat de wegen van ‘Der Rekordmeister’ en de Duitse oefenmeester zouden scheiden eens de competitie op zijn einde loopt, maar nu meldt ‘Bild’ plots dat ze in München toch overwegen om Tuchel aan boord te houden. En dat heeft twee redenen.

Quinten Torfs

Sinds de aankondiging dat Tuchel na het seizoen zou vertrekken, ging Bayern ijverig op zoek naar een vervanger. Ralf Ragnick leek lange tijd de opvolger te worden, maar de Duitser bedankte voor de interesse en bleef de Oostenrijkse nationale ploeg trouw. Dan maar aan de mouw trekken van Julian Nagelsmann, dachten ze in München - nota bene de voorganger van de huidige hoofdcoach. De Duitse bondscoach zag een terugkeer naar de Allianz Arena niet zitten. Ook ex-coach Hansi Flick werd even overwogen voor de job, maar hij genoot tijdens zijn eerste termijn bij de club - en nu nog steeds - te weinig steun van het bestuur. Oliver Glasner van Crystal Palace bleek te duur.

De opties zijn schaars, een goede vervanger vinden voor Tuchel blijkt moeilijker dan gedacht. En dus overweegt Bayern om de Duitser aan te houden. Maar wat is er precies veranderd ten opzichte van drie maanden geleden? De resultaten zijn de afgelopen maanden net iets beter geworden dan in de eerste helft van het seizoen, maar toch is dat niet de hoofdreden. Bayern zal namelijk geen prijs winnen en moet nog vol aan de bak om de tweede plaats in de Bundesliga veilig te stellen.

Wat is het dan wel?

Het is het vertrouwen van de spelers en de fans in Tuchel dat het bestuur van gedachten lijkt te doen veranderen. Steun heeft Tuchel in de kleedkamer dus nog. Sterkhouders en oud gedienden zoals Thomas Müller, Manuel Neuer, Leroy Sane, Harry Kane en Jamal Musiala zouden als één blok achter hun coach staan omdat zij “veel van hem geleerd hebben”. Maandag vergaderde het bestuur volgens ‘Bild’ uitgebreid over de trainerskwestie. Of Tuchel effectief aanblijft, valt nog af te wachten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer