LIVE TITELSTRIJD. Vrouwen Anderlecht geven het goede voorbeeld, Hayen maakt selectie Club bekend

Na de bloedstollende partij tussen Club Brugge en Union op maandagavond kijkt nu heel België reikhalzend uit naar dé match der matchen van volgende week zondag (18.30 uur) tussen Anderlecht en Club Brugge. Anderlecht kan kampioen worden in het eigen stadion tegen grote rivaal Club Brugge. Als Union eerder op de dag een uitschuiver maakt tegen Cercle Brugge. Volg de hele aanloop naar deze wedstrijd een hele week lang live hier bij het Nieuwsblad.

Gerry Braes
Deze nederlaag komt aan in het Lotto Park. De thuisploeg gaat met 0-1 de boot in tegen de aartsrivaal uit Brugge. Anderlecht begon scherp aan de tweede periode zonder gevaarlijk te zijn. De thuisploeg ontsnapte aan de 0-2 nadat Vetlesen op de lat kopte na een center van Nielsen. Vazquez, Leoni en Angulo kwamen nog tussen de lijnen maar zij kwamen niet tot kansen. In het slot lag de partij te vaak stil. Coach Nicky Hayen kreeg nog een dubbele gele kaart na protest. Club Brugge staat na een ongelooflijke 23 op 27 nu alleen op kop en heeft aan één punt genoeg in de derby tegen Cercle Brugge.
Gerry Braes
Balverlies Schmeichel

De doelman komt mee voetballen maar verliest de bal op het middenveld. Skov Olsen geeft mee met Balanta maar de invaller legt de bal op het dak van het lege doel. Onbegrijpelijk toch.
Gerry Braes
Bedrukte gezichten

Het worden nog lange minuten. Er wordt een bommetje op het veld gegooid maar de brandweer voorkomt verder onheil. Neen, de tweede helft was een maat voor niets. Hopelijk ontaardt deze veldslag niet.
Gerry Braes
Vijf minuten extra

Anderlecht krijgt nog vijf minuten extra om een nederlaag te vermijden. Het Brusselse publiek wil meer maar scheidsrechter Lambrechts is niet te vermurwen.
Gerry Braes
Gerry Braes
Gerry Braes
Ook de kapitein krijgt nog geel na een late tackle. Zo tikt de tijd langzaam weg. Ook het Brusselse publiek wordt heel nerveus.
Gerry Braes
De linksachter krijgt op zijn beurt een kaart wegens tijdrekken. Zo ligt de partij meer stil dan er wordt gevoetbald.
Gerry Braes
Gerry Braes
De back neemt wel heel veel tijd om een vrije trap te nemen. De doelpuntenmaker slikt het gele kartonnetje met de glimlach.
Gerry Braes
Ook bij de coach van Club Brugge staan de zenuwen strak gespannen. Hij krijgt geel van scheidsrechter Lambrechts en na protest slikt hij een tweede geel karton.
Gerry Braes
Debast brengt de bal hard voor doel. Augustinsson devieert aan de eerste zone maar het is een simpel vangballetje voor doelman Mignolet. De Limburger heeft amper een bal gezien in deze wedstrijd.
Gerry Braes
Gerry Braes
Drievoudige wissel

Coach Riemer gooit meteen drie nieuwe namen in de strijd. Het zijn geen tactische vondsten maar gewoon positiewissels. Krijgen de nieuwe jongens de bal voorbij doelman Mignolet.