© HBvL

Deze programma’s mag u op 19 augustus niet missen

In ‘Zomergasten’ is vanavond Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker te gast. Die koos als film ‘The Grand Budapest Hotel’. VTM toont de tweede ‘Pirates of the Caribbean’ en CAZ de 17de Bondfilm, ‘GoldenEye’. Canvas heeft een documentaire over de rijke Griekse reder Onassis, die eerst een relatie had met Maria Callas en vervolgens met Jackie Kennedy.

rdc

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

© HBvL

Dit is de tweede film van de succesvolle franchise met Johnny Depp als Jack Sparrow. Het verhaal speelt korte tijd na de vorige film. De Britse Oost-Indische Compagnie heeft haar zinnen gezet op het uitroeien van alle piraten in het Caribisch gebied. Lord Cutler Beckett (Tom Hollander), een hoge officier binnen de Compagnie, arriveert in Port Royal. Hij laat meteen Will Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley), die op het punt stonden te gaan trouwen, arresteren vanwege het feit dat ze Jack Sparrow hebben helpen ontsnappen.

VTM, 20.30 uur

GoldenEye

© HBvL

Dit is de 17de Bondfilm en de eerste met Pierce Brosnan als 007. De titel is ontleend aan de naam van Ian Flemings huis op Jamaica. Het verhaal is nochtans niet gebaseerd op een boek van hem. Het is de eerste Bondfilm sinds de val van de Berlijnse Muur en daar wordt in de intro naar verwezen. Want de Koude Oorlog en het communisme waren vaak thema’s in vorige Bondfilms. Opmerkelijk is de rol van de Nederlandse Famke Janssen als Russische femme fatale met moordende benen.

CAZ, 20.40 uur

Callas, Kennedy, Onassis: Two Queens for One King

© HBvL

Twee Grieken en een Amerikaanse kregen tijdens hun leven al de status van mythologische figuur. Achter hun zonnebril schuilden drie pioniers van de massamediacommunicatie, die samen met hen geboren werd, 50 jaar geleden. Ze stonden op de eerste rij en vervingen de helden uit de oudheid. Toch is de eindeloze nieuwsgierigheid die rond hen hing stilaan gaan vervagen. Hun levensverhaal wordt dan toch niet vereeuwigd in een historisch fresco. Dit zijn drie emblematische figuren. Maar waar staan ze voor? Wat is er universeel en wat eeuwig aan hen? En waar gaat hun romance over? Dat zijn de vragen die de Franse documentairemaker Philippe Kohly zich stelt.

Canvas, 21.51 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer