© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Telenet-klanten die overschakelen op ‘gratis’ tv-box, moeten toch 50 euro betalen: “We begrijpen dat het verwarrend kan zijn”

Intekenen op de gratis nieuwe tv-box van Telenet en toch een afrekening van 50 euro krijgen. Het veroorzaakt verwarring bij klanten van de telecomoperator, die benadrukt dat dat bedrag niet betaald moet worden.

bpr, gjs

“Ruil je oude decoder gratis om naar de Telenet tv-box.” Die boodschap kregen Telenet-klanten de voorbije maanden te lezen in e-mails van de telecomoperator. Die nieuwe tv-box, die uitgerold wordt in ons land, is een nieuwere versie van de digicorders- en digiboxen die klanten van de telecomoperator gebruiken om tv te kijken, programma’s op te nemen en te bekijken en films en series te bekijken die onder meer via Streamz aangeboden worden.

Maar zo gratis leek die niet te zijn toen een lid van onze redactie onlangs inging op dat aanbod. Op de afrekening die hij na de bestelling ontving, stond dat er een eenmalige kost van 50 euro betaald moest worden. Een telefoontje naar Telenet leerde hem dat hij dat niet moet betalen, en hij was bovendien niet de eerste klant was die verrast belde.

(Lees verder onder de foto)

De afrekening uit de e-mail die onze reporter kreeg.© rr

Volgens Telenet-woordvoerder Bart Boone is de tv-box wel degelijk gratis, maar is de afrekening in de mail toch correct. “Ik begrijp wel dat het verwarrend kan zijn”, zegt Boone. “Maar dit is correct. Die 50 euro slaat op de restwaarde die van toepassing is wanneer iemand na het stopzetten of opzeggen van zijn abonnement bij ons zijn of haar toestel niet tijdig indient.” Dan, en dan alleen, moet je dat bedrag betalen, verzekert hij de klanten.

Bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie kwamen nog geen meldingen binnen van Telenet-klanten over deze verwarring. “Maar als je toch vreest dat je iets moet betalen terwijl het je beloofd is dat het gratis zou zijn, neem dan zeker contact op met onze dienst”, zegt ombudsman Luc Tuerlinckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer