Annie Achten werkt al 50 jaar bij dezelfde werkgever

© Jobat.be

In november 1967, ze moest nog 18 jaar worden, ging Annie Achten in dienst bij Volvo-garage Jacobs in de Winterslagstraat Genk. Vandaag zorgt ze bij dezelfde werkgever, die inmiddels al 2 keer verhuisd is, nog altijd voor de facturatie en boekhouding. "Ooit zal ik wel stoppen, maar momenteel doe ik het werk nog veel te graag", vertelt de gevierde medewerkster enthousiast.

(kme)

"Ik kon goed rekenen in de humaniora en zo werd ik door de meester-boekhouder naar Jacobs doorverwezen", blikt ze terug naar 1967. "Mijn baas, Albert Jacobs, was geen fan van papierwerk, en ik heb me daar helemaal van nul af, op de administratie kunnen storten. Het was er heel plezant. De sfeer was los en informeel. 's Middags ging ik soep eten bij Albert en zijn vrouw. Hun dochter Inge was toen enkele maanden oud. Vandaag werk ik nog steeds met haar samen in één bureau...."

Bijscholen

Het werk is doorheen de jaren uiteraard helemaal veranderd. "Vroeger schreven we facturen met de hand op carbonpapier en hielden we de gegevens bij in fichebakken. Vandaag is de garage uiteraard veel groter, wat meer stress met zich meebrengt. En de technologie staat niet stil. Betalen via Isabel, nieuwe formules zoals leasing,... Ik moet nog altijd bijscholen, maar dat is geen probleem."

Aan stoppen denkt ze wel, maar nog niet meteen. "Mijn man is overleden en mijn kleinkinderen zijn al groot. Zonder het werk zou ik thuis niet veel omhanden hebben. Laat mij hier dus nog maar wat zitten. We zullen wel zien wanneer het tijd is om met pensioen te gaan. Ik doe het nog nu nog veel te graag."

Buffet

Annie werd onlangs stevig in de bloemtjes gezet door het bedrijf. "We hadden een boeket voorzien toen ze toekwam op kantoor", vertelt zaakvoerder Jan Pulinx. "Ze was heel dankbaar en dacht dat daarmee de kous af was. Maar niets was minder waar.... We zijn eerst een juweeltje met haar gaan kopen, gevolgd door een buffet met het hele personeel. Aansluitend hadden we de 50 oudste klanten uitgenodigd, gevolgd door de familie van Annie en tot slot haar vrienden. Zo werd het een feest tot in de late uren. Een meer dan terecht eerbetoon."

>

>

>

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen