De werken voor de heraanleg van de Rijenweg zijn terug gestart.© Alain van Veldhoven

“Vanaf het bouwverlof kan je opnieuw wandelen en fietsen”: heraanleg Lierse Rijenweg duurt langer dan gepland

Lier -

Een tijdje geleden moest aannemer DSV nv de werken voor de heraanleg van de Rijenweg in Lier stilleggen. Door een te hoge grondwaterstand was het kwalitatief aanbrengen van de voorziene onderfundering niet mogelijk. Ondertussen kon de aannemer de werken hervatten.

De Rijenweg in Lier is een druk gebruikte doorsteek voor fietsers en wandelaars die van Lispersteenweg richting Netedijk willen. Het stadsbestuur van Lier plant een volledige heraanleg en verbreding van de Rijenweg voor meer fiets- en wandelcomfort. De stad stelde hiervoor aannemer DSV nv aan. De voorziene uitvoeringstermijn van de werken werd geschat op zestig dagen.

Begin februari werden de werken stilgelegd. Er werd vastgesteld dat de hoge grondwaterstand het kwalitatief aanbrengen van de voorziene onderfundering niet mogelijk maakte. “Het grondwater moest opnieuw voldoende dalen na de ongunstige weersomstandigheden”, legt het stadsbestuur uit.

Dubbelrichtingsfietspad

In overleg met het studiebureau en de aannemer werden de werken voor de heraanleg terug hervat op 7 mei. “In het ontwerp streven we naar een nieuwe breedte van een dubbelrichtingsfietspad van 3,5 meter breed voor gemengd gebruik met voetgangers. Het fietspad wordt voorzien in zwarte asfaltverharding metlangsmarkering en nieuwe openbare verlichting.”

“Naar verwachting kan je er vanaf het bouwverlof opnieuw wandelen en fietsen”, deelt het stadsbestuur nog mee. Tijdens de werken is de Rijenweg volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er geldt een omleiding via Rivierstraat en Amerstraat. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners