Er was dan toch een journalist aanwezig in de ‘war room’ van Bart De Wever: Paul Jambers

© vtm

Wie afgelopen zondag de verkiezingen van uur tot uur volgde, heeft zich vast geamuseerd met het kat-en-muisspelletje dat Bart De Wever ’s middags met de media speelde. “Jullie zullen mij niet kunnen volgen, doe geen moeite”, zo zei De Wever tegen de reporters die probeerden uit te vissen waarheen hij zou verdwijnen na zijn ochtendlijke loopje.

jdr

Dat leidt tot een amusante situatie wanneer een verslaggever live voor zijn huis de kijkers vertelt dat het onduidelijk is of De Wever wel thuis is. De Wever kan het niet laten en trekt meteen de gordijnen open om live op tv duidelijk te maken dat hij wel degelijk thuis is.

Maar dé hoofdbrok van deze Jambers in de Politiek speelt in de war room die De Wever met zijn staf in het Van der Valck-autoweghotel in Borgerhout had geïnstalleerd. De enige journalist die daar aanwezig mocht zijn, was Paul Jambers. Dat levert een bijzondere ­reportage op, want nooit eerder kon een televisiereporter van zo dichtbij de communicatiestrategie van een ­politicus op de dag van de verkiezingen minuut per minuut volgen.

INFO

JAMBERS IN DE POLITIEKVTM, 23.05 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen