Schepen van Dierenwelzijn Inge De Bie, kinderschepen van Milieu en veiligheid Louis, kinderburgemeester Mathis en burgemeester Peter Gysbrechts.© RR

Putte sluit samenwerkingsovereenkomst af met Dierenbescherming Mechelen

Putte -

De gemeenteraad van Putte heeft een samenwerkingsovereenkomst met vzw Dierenbescherming Mechelen goedgekeurd. Vanaf mei kunnen gevonden dieren naar het Mechelse asiel gebracht worden.

Volgens de dierenwelzijnswetgeving zijn gemeenten verplicht om zorg te dragen voor de opvang van zwerfdieren, vooral honden en katten. Dit betekent dat ze ofwel zelf moeten zorgen voor een geschikte opvanglocatie ofwel een samenwerkingsovereenkomst met een bestaand asiel moeten hebben. Om hieraan te voldoen, sloot de gemeente Putte nu met Dierenbescherming Mechelen een samenwerkingsovereenkomst.

Schepen van Dierenwelzijn Inge De Bie (Lijst Burgemeester) is verheugd. “Door de overeenkomst mag ik zetelen in de raad van bestuur”, zegt ze. “Dit zorgt voor een grotere betrokkenheid en een kortere lijn tussen onze gemeente en het asiel.”

“De rest van de Bodukap-gemeenten had al een overeenkomst met het dierenasiel van Mechelen”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Dankzij deze overeenkomst kunnen onze politieagenten gevonden dieren naar één adres vervoeren. Dat zal de werking ten goede komen. Mede dankzij onze jaarlijkse bijdrage als partnergemeente kan het asiel zijn voortbestaan garanderen.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners