© rr

© rr

© Daniel Zuzeac

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Roemeen filmde stervende Sofie Muylle

Twee maanden na zijn aanhouding blijkt dat Roemeen Alexandru C. (23) een filmpje en foto’s heeft gemaakt van de stervende Sofie Muylle (27) op het strand van Knokke. Hij nam de beelden nadat hij haar verkracht heeft. De moordverdachte onderging vrijdag de leugendetectortest waar hij zelf om had gevraagd, maar ook daar zou hij voor gefaald zijn.

marc klifman

Alles wijst erop dat Alexandru C. (23), de verdachte die sinds 15 juli in de cel zit op verdenking van de moord, volledig met zijn rug tegen de muur staat. Tijdens de analyse van zijn smartphone en computermateriaal zijn de onderzoekers op een zeer bezwarend filmpje en een reeks compromitterende foto’s gestoten die Alexandru C. na de verkrachting heeft gemaakt.

Op de beelden zou te zien zijn hoe hij een zieltogende Sofie Muylle op het strand filmt. Opmerkelijk is dat de Roemeen tijdens het filmen voortdurend zelf steeds commentaar geeft. Hij zou daarbij uitvoerig haar verwondingen beschrijven, de plek waar hij haar heeft aangetroffen en de plaats waar hij de jonge vrouw uit Roeselare uiteindelijk heeft achtergelaten.

De teruggevonden filmpjes pleiten natuurlijk volledig in het nadeel van de Roemeense verdachte. Toch waagde Alexandru C. zich gisterochtend aan een paar uur durende leugendetectortest bij de federale politie in Brussel. Hij had daar zelf om gevraagd. Maar volgens onze informatie zou die test ook erg nadelig voor hem zijn uitgedraaid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer