Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Na Ronaldo heeft nu ook Mo Salah zijn eigen bizarre standbeeld

Vergelijkt u vooral zelf.Beeld Twitter / Reuters

Nadat een beeldhouwwerk van Ronaldo het eerder al moest ontgelden op Twitter, deelt Mohamed Salah nu dezelfde twijfelachtige eer. 

De sculptuur van de Egyptische aanvaller van Liverpool staat te ‘bewonderen’ in het World Youth Forum in Sharm el Sheikh en is van de hand van Mai Abdel Allah. Het was haar bedoeling Salah te eren als een groots voorbeeld van toewijding en volharding, maar bij de presentatie werd het beeld meteen door de mangel gehaald. 

Velen vinden het zelfs nog erger dan het beruchte werk van Cristiano Ronaldo, dat na wereldwijde kritiek snel afgebroken werd en door een andere beeldhouwwerker opnieuw gemaakt is.

De beroemde beeldhouwwerker José Antonio Navarro Arteaga maakte een beter beeld van Ronaldo nadat het eerste (links) afgebroken werd na te veel kritiek.Beeld Photo News

De Egyptische beeldhouwwerkster Adbel Allah legde uit dat de open armen van Salah staan voor het omhelzen van de fans na het scoren van een van zijn vele goals. “Dat vond ik wel speciaal en daar kon ik iets mee aanvangen”, zegt ze in de Egyptische krant al-Masry al-Youm

Op sociale media wordt het werk al volop vergeleken met een karakter uit Beavis and Butthead of het personage ‘Marv’ uit de Home Alone-films. “Was er niet voldoende materiaal meer voor zijn borst en hebben ze hem dan maar het lichaam van een achtjarige gegeven?”, luidt het ook.

Na Ronaldo heeft nu ook Mo Salah zijn eigen bizarre standbeeld
Beeld Twitter

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...