Mama’s Jasje maakt comeback met nieuw album

© rr

Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest, de jongens van Mama’s Jasje. Sinds de groep rond Peter Van Laet in 1990 doorbrak met de monsterhit Zo ver weg is Mama’s Jasje altijd blijven optreden, maar de jongste jaren op een laag pitje. Ook nieuwe muziek kwam er nauwelijks, maar daar komt nu verandering in. Op 9 november ligt een nieuw album in de rekken, toepasselijk getiteld Een Nieuwe Jas. De single Ik Wil Je uit dat album is nu net uitgebracht.

jdr

De laatste langspeler met nieuw werk van Mama’s Jasje, Morgen zal het anders zijn, dateert intussen al van bijna tien jaar geleden. “Laat ik zeggen dat Mama’s Jasje een beetje in de kast heeft gelegen”, zegt frontman Peter Van Laet. Er zijn wat strubbelingen geweest met platenfirma’s en dat werkt natuurlijk niet erg motiverend. Toch ben ik altijd nieuwe muziek blijven schrijven, tussen de soep en de patatten door, weliswaar. Ik ben ondertussen 51, heb twee kinderen en dan wil je natuurlijk wat zekerheid. Een achttal jaar geleden nam ik naast de muziek dan ook een vaste job. Ik werk in de bouw en doe vooral buitenschrijnwerk.”

In het collectieve geheugen

Peter Van Laet realiseert zich dat het comeback album de interesse voor de groep en al die grote hits, van Zo Ver Weg tot Als De Dag Van Toen, weer snel kan laten opleven. “En laten we hopen dat de nieuwe plaat ook weer een hit oplevert, dat weet je nooit van tevoren. Maar inderdaad, er is weinig nodig om de aandacht opnieuw op je te vestigen. Toen Philippe Geubels begin 2017 in het tv-programma Het Huis ons nummer Zo Ver Weg coverde met Jef Neve, merkten we meteen dat het aantal boekingsaanvragen omhoogschoot. Hij gaf ons dan ook enkele mooie complimenten. Zo vond hij de tekst sterker dan Yellow Submarine van de Beatles. En er is ook iets aan de hand met Zo Ver Weg. Dat nummer is ergens het collectieve geheugen binnengeslopen. Dat merk ik tijdens concerten. Jonge gasten van twintig jaar blijken plots de tekst helemaal uit het hoofd te kennen. Maar goed, met het nieuwe album op komst, is het afwachten wat er gebeuren zal. Maar zolang het lukt, blijf ik muziek en mijn job combineren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen