Washington zegt “duidelijke bewijzen” te hebben van vernietiging Iraanse drone

© AFP

De Verenigde Staten beschikken over “duidelijke bewijzen” van de vernietiging van een Iraanse drone, zo heeft een hoge Amerikaanse functionaris vrijdag gezegd. “We hebben heel duidelijke bewijzen”, zei de functionaris, die anoniem wou blijven. Hij sprak van een mogelijke video-opname. “Hun drone kwam te dicht bij ons schip. Als drones te dichtbij komen, zullen ze neergeschoten worden”, zei hij.

De Iraanse viceminister van Buitenlandse Zaken ontkende dat de Verenigde Staten een Iraanse drone hadden neergeschoten in de Straat van Hormuz en gaf te kennen dat het Amerikaanse leger per vergissing een van zijn eigen drones had neergehaald. “We hebben geen enkele drone verloren in de Straat van Hormuz of elders”, schreef Seyed Abbas Araghchi op Twitter. “Ik vrees dat de USS Boxer per vergissing een van zijn eigen drones heeft neergeschoten! “, aldus de viceminister.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen