© Tom Palmaers

Pas na weekend meer informatie over onderzoek naar verdrinking Bilzers koppel

De politie van Bilzen-Riemst-Hoeselt en het parket van Limburg maken de resultaten van de verdere onderzoeken naar de verdrinking van het bejaard koppel uit Bilzen, pas na het weekend bekend. De 72-jarige vrouw en haar 80-jarige man raakten dinsdagnamiddag vermist tijdens een fietstocht langs het Albertkanaal in Eigenbilzen. Politie en gerecht gaan uit van een ongeval, waarbij de vrouw met haar gehuurde elektrische fiets in het water belandde en de man haar achterna sprong in een poging haar te redden.

VIDEO. Lichamen vermist koppel uit Bilzen gevonden

Woensdagvoormiddag werden de lichamen van het onfortuinlijke stel in het kanaal teruggevonden en uit het water gehaald. De politie kreeg bij de zoekactie de hulp van de brandweer, de Cel Vermiste Personen en de civiele bescherming.

Het stoffelijk overschot van de man lag dicht bij de elektrische fiets op het grondgebied Bilzen, terwijl de vrouw enkele kilometers verder richting Genk werd aangetroffen. Een wetsdokter kwam ter plaatse om een eerste lijkschouwing uit te voeren waarna nog verdere onderzoeken plaatsvinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer