© JAn Auman

Politie weert sluipverkeer uit Rollebeekstraat

De Rollebeekstraat en omgeving zijn alleen nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer. En de Dasstraat en een stuk van de Ternesselei zijn tijdelijk eenrichtingsstraten.

jaa

Met deze maatregelen trachten de gemeente en de politie de overlast te beperken als gevolg van de afsluiting van het kruispunt Ternesselei-Nijverheidsstraat-Van Tichelenlei. De werken daar, ter voorbereiding van de aanleg van een rotonde, liggen op schema, laat de gemeentelijke dienst mobiliteit weken. De overlast valt ook mee, maar toch werden zopas enkele flankerende maatregelen getroffen.

“We begrijpen dat een omleiding vervelend kan zijn voor het woon-werkverkeer, waarbij je soms onverwacht rekening moet houden met een langere reistijd. Toch raden we iedereen aan om de omleiding te volgen en niet een risicovolle sluipweg te nemen”, aldus schepen van Mobiliteit Alex Helsen (N-VA). “De omgeving van de Rollebeekstraat, een shortcut richting ’t Laar, is daarom alleen nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Het gaat om een gedeelte van de Rollebeekstraat, de Moffenhoeve, de Van Asschestraat, de Rooseweg en de Schranshoevebaan. De politie voert daar controles uit en er werden al heel wat boetes uitgedeeld.”

Een andere aanvullende maatregel is de route van bus 421. Die rijdt nu de Dasstraat in, om vervolgens de Doornaardstraat in te slaan. Om dit veilig te laten verlopen, is in de Dasstraat en een stuk van de Ternesselei eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER