Ondanks ludieke oproep van Club: veldbestormers komen ermee weg

© Isosport

De supporters die zondagavond na de wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent het veld bestormden, riskeren geen stadionverbod. Dat besloot de Brugse politie. “Net zoals toen de Cercle-supporters dat deden, zullen we dit nu ook door de vingers zien.”

Tim Lescrauwaet

Het laatste fluitsignaal van het voetbalseizoen was voor tientallen Club-supporters het signaal om het veld op te lopen. Club sloot het seizoen als kampioen af en dan hoorde een veldbestorming voor verschillende supporters er bij.

Ludiek filmpje

De terreinverzorgers van het Jan Breydelstadion hadden met een ludiek filmpje nochtans opgeroepen om dat niet te doen. Als iedereen zou blijven zitten, zouden ze zelfs trakteren op een drankje. Maar dat bleek voor heel wat fans te weinig en zij klommen toch over de omheining om dichtbij de beker en de spelers te geraken. Dat heel wat van hen hun gedrag afkeurden, bleek uit het fluitconcert dat hun deel was.

De politie van Brugge heeft besloten om geen verdere gevolgen te geven aan de actie van de veldbestormers. Er stonden nochtans enkele agenten met een fototoestel in de tribune om de veldbestormers op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar na verloop van tijd bleek ook dat onbegonnen werk, want er liepen al snel tientallen mensen op het veld.

De politie nam het besluit naar analogie van de supporters van de buren van Cercle Brugge die na hun promotie ook het veld op stormden. Daar kwam toen heel wat commentaar van Club-supporters op. “Net als toen zal dit met de mantel der liefde bedekt worden”, zegt de woordvoerder van de lokale Brugse politie. “Uitgezonderd wanneer er ook sprake zou zijn geweest van vandalisme, slagen of pyrotechnische middelen. Want die mensen riskeren dan weer wel een stadionverbod.”

Club zelf maakt overigens nog een evaluatie van de gebeurtenissen na de wedstrijd. “We gaan bekijken welke maatregelen we kunnen nemen”, zegt woordvoerder Kirsten Willem.

“Meesten bleven in tribune”

De politie houdt zich er ook aan om de supporters die wel fraai in de tribune bleven te bedanken. “We hebben gemerkt dat de meeste supporters gevolg gaven aan de oproep en van het veld bleven. Alleen gold dat helaas niet voor alle aanwezigen.”