84-jarige vader van Tom Waes wandelt opnieuw naar Compostella, tv-maker stapt drie dagen mee

© Jan Van der Perre, VRT

Tom Waes (55) kennen we als de man van het grote avontuur, maar ook vader Wim heeft daar een handje van weg. Onlangs vertrok de 84-jarige papa van de tv-maker met een vriend op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. En ook zoonlief stapte een paar dagen mee.

“Mijn papa (84) en zijn vriend Hugo (75) stappen naar Compostella. Samen met mijn broer stapten we drie heerlijke dagen mee”, schrijft Tom Waes bij enkele Instagramfoto’s van de ongetwijfeld loodzware tocht. “Drie dagen voor ons, 43 dagen voor de twee veteranen. Hugo verloor vorig jaar zijn schoonzoon aan agressieve hersentumoren.”

De heren wandelen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. “Elke euro helpt… elke kleine euro”, aldus de presentator.

Vijf jaar geleden ondernam vader Wim de zware tocht naar het Spaanse bedevaartsoord ook al eens. Toen wandelde hij in 38 dagen 800 kilometer over de Camino Francés van Saint-Jean-Piéd-de-Port naar Santiago de Compostella. Waes senior vervulde destijds een droom die hij al een leven lang koesterde.

LEES OOK. Tom Waes heeft de rust gevonden... tot er iets misloopt: “Een oude boom kan je moeilijk verplanten”

De anders zo rustige huisvader wou de uitdaging nog voor zijn tachtigste levensjaar tot een goed einde brengen. In het VRT-programma Vandaag over een jaar kwam de krasse tachtiger bij presentatrice Cath Luyten verslag uitbrengen van zijn moedige tocht.

Of Wim Waes en zijn kompaan Hugo, intussen ook al 75 lentes, ook dit keer Compostella halen, weten we over een dikke maand. Wie het kankeronderzoek waar het duo voor wandelt, wil sponsoren, kan terecht op de website van de KU Leuven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(WVB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen