Tijdens de Week van de Opvoeding huldigt Wuustwezel iedereen die kinderen en jongeren helpt opgroeien.© VVSG

Wuustwezel hangt vlaggenlijn uit voor alle opvoeders

Wuustwezel -

In deze Week van de Opvoeding zet Wuustwezel iedereen die elke dag kinderen en jongeren helpt opgroeien, in de kijker. Dat start vandaag, woensdag 15 oktober, met workshops rond emoties. De week wordt op 25 mei feestelijk afgesloten in het Huis van het Kind.

De gemeente hangt dit jaar een symbolische vlaggenlijn uit om de inzet van alle opvoeders te eren. Die staat voor verbinding en zichtbaarheid. De gemeente rekent op scholen en andere organisaties om een enorm lange vlaggenlijn te knutselen en op te hangen in de straten.

In het Huis van het Kind is iedereen op 15 mei vanaf 19.30 uur welkom voor een gratis interactieve workshop rond emoties bij kinderen. Hoe kun je kinderen helpen om emoties als angst, boosheid, blijdschap, teleurstelling en verdriet op een gezonde manier te uiten en te begrijpen?

De bibliotheek organiseert op woensdag 22 mei, vanaf 14 uur,een speciaal voorleesmoment voor alle kinderen. Na het luisteren naar prachtige verhalen helpen ze met het inkleuren van vlaggen die in de bibliotheek worden opgehangen.

Afsluitfeest en groeipakket

De Week van de Opvoeding sluit Wuustwezel feestelijk af op zaterdag 25 mei in het Huis van het Kind. In de inspirerende workshop ‘Loose parts play’ spelen kinderen met hun oudersop een creatieve en fantasierijke manier. Na afloop is er een receptie en worden de werken van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord, Dans en Beeld getoond.

Ouders die met praktische vragen zitten, over onder meer gezinstoelagen en het Groeipakket, zijn welkom op maandagen 27 mei en 24 juni, van 9 tot 12 uur, in het Huis van het Kind. Op deze zitdagen helpen deskundigen graag met advies en informatie.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners