Echte Transformer is bijna 4 meter lang, kan lopen en heeft ruimte voor 2 inzittenden

Japanse techneuten zijn erin geslaagd een robot in elkaar te zetten die zo zou kunnen meedoen in een film van de populaire Transformers-reeks. Het is niet de eerste keer dat fans van de films, strips en tekenfilms een Autobot in elkaar flansen, maar dit zou de enige zijn waarin personen kunnen zitten, terwijl de robot in een sportkarretje transformeert en vice versa.

pjv

Japanse ingenieurs onthulden woensdag een echte Transformer, die in minder dan een minuut van robot tot sportwagen kan transformeren, terwijl er iemand achter het stuur zit. Het huzarenstukje kan ook rondwandelen - al haalt de Autobot slechts 100 meter per uur - en op z’n vier wielen rondrijden, maar dat werd nog nooit echt getest buiten de fabriek waar het ding werd gebouwd, aldus de makers.

De 3,7 meter hoge robot werd J-deite RIDE gedoopt en is volgens Kenji Ishida, initiatiefnemer en CEO van het Japanse bedrijf Brave Robotics, “meer dan een erg duur speeltje”. De man hoopt met zijn creatie anderen te inspireren en wil de “menselijke verbeelding” vergroten. De Transformer zal daarom vooral worden gebruikt tijdens stoeten en in pretparken. Autobots, transform and roll out!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer