dinsdag 13 november 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Jordy Diels met zoontje Matissen. Serge Minten

in extremis afgehaakt

Jordy Diels van RDK Gravelo stopt met op te warmen

“Het sleept al langer aan”

De naam van Jordy Diels (26) stond niet op het wedstrijdblad bij Gravelo (2B), hoewel de creatieve linksvoetige middenvelder voor het duel tegen Munsterbilzen opgeroepen was. Tijdens de opwarming haakte de Truienaar af met een liesblessure. “Een sprintje trekken ging niet. Laat staan tegen een bal trappen.”

Nachtarbeider Diels sukkelt al een tijdje met deze kwaal. “Het is eigenlijk al weken aan het aanslepen. Bij mijn debuutmatch tegen Bolderberg op de zesde speeldag schoot er al iets in mijn lies. Tegen beter weten in en hopend op een miraculeuze genezing ben ik verder blijven trainen en spelen. Een verkeerde redenering. Op de laatste donderdagtraining heb ik zelfs alleen aan de collectieve opwarming meegedaan zodat ik de blessure niet zou doen verergeren. Die twee dagjes rust zouden wel volstaan om pijnvrij aan de wedstrijd te starten. Dacht ik. Niet dus. Na enkele minuten warm gelopen te hebben, begonnen we sprintjes te trekken. Bij de eerste spurt was het al zover. De pijn speelde weer op. Het had geen zin om verder te doen. Een dikke streep door mijn rekening en die van de ploeg. Ik had heel graag willen spelen, maar zo ging het niet. Het is een ‘verrekkingske’. Dat wil ik zo houden en niet laten uitvergroten tot een scheur. De trainer en de andere spelers hadden ook echt op me gehoopt opdat ik eventueel met een flits het verschil zou kunnen maken want in de stand staan we er niet rooskleurig voor. Wat ik nu ga doen? De blessure laten genezen en dat kan alleen maar door te rusten. De trainingen van deze week en de wedstrijd van komend weekend tegen Bregel sla ik over om volgende week dinsdag voorzichtig opnieuw te starten.”

SP. CALCIO GENK (3C)

Belakram belde in de voormiddag af

Geen Younes Belakram (foto) in de selectie van Sporting Calcio (3C) voor de trip naar Umitspor. “Normaal was daarin wel een plaatsje voor mij gereserveerd maar uiteindelijk heb ik zondagvoormiddag zelf afgehaakt. Vorige donderdag ondervond ik op de training last van mijn lies. Op het eerste gezicht niets ernstigs maar omdat ik een overbelasting vreesde, wou ik geen enkel risico nemen en heb ik de trainer ingelicht.”

“Dit letsel komt echt ongelegen. Vorig seizoen was ik op twee partijen na altijd basisspeler maar deze campagne liep het aanvankelijk niet van een leien dakje. De eerste vijf wedstrijden was er geen plaats voor mij in de selectie. Niet wegens blessures, hoor. Ik ben echter blijven knokken en de laatste vier weken heeft de trainer me daarvoor dan ook beloond. Ik hoop snel hersteld te zijn want de komende weken ontmoeten we toch enkele kleppers.” (edst)

ZW. WIEMISMEER (4C)

Hanssen voelde iets knakken

Met Van Hoof, Vresk, Schlierer, Bijnens en Vandewaerde miste trainer Coenen van Wiemismeer (4C) al een heleboel schoon volk voor de topper tegen Waterloos. Tot overmaat van ramp viel tijdens de opwarming ook keeper Hanssen (foto) uit.

“Ik sukkel eigenlijk al een tijdje met mijn hamstrings. Vorige week had ik het op training wat rustiger aan gedaan om toch maar fit te geraken voor het weekend, maar tijdens de opwarming liep het mis. Bij het inspelen voelde ik iets knakken. Bijzonder spijtig, want ik had graag gespeeld. En wat die nederlaag betreft. We missen momenteel heel veel spelers. Dat breekt ons zuur op. Over de titel willen we nu even niet meer spreken. We moeten nu proberen zo snel mogelijk terug aansluiting proberen te vinden met de top. De promotie blijft nog altijd de ambitie en dat kan ook via de eindronde,” aldus de 24-jarige magazijnier. (bsa)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws