© atv

Na vijf jaar afwezigheid: Drakenbootfestival komt op 8 juni terug naar Kattendijkdok

Antwerpen -

Het Drakenbootfestival is na vijf jaar afwezigheid terug van weggeweest. Op zaterdag 8 juni wordt het Kattendijkdok opnieuw het strijdtoneel van een spectaculaire race en kan de organisatie eindelijk haar tiende editie vieren.

LEES OOK. Drakenbootfestival noodgedwongen afgelast vanwege blauwalgen in Kattendijkdok

Een te hoge concentratie blauwalgen in het Kattendijkdok deed het Drakenbootfestival vorig jaar in het water vallen. Vier dagen voor het evenement van start zou gaan, moest het noodgedwongen afgelast worden. De jaren voordien was er de coronapandemie en een probleem met de locatie.

Maar, na vijf jaar afwezigheid, is het op zaterdag 8 juni dan eindelijk weer zover, dan kan het Drakenbootfestival zijn tiende verjaardag vieren. Een twintigtal bedrijventeams neemt het tegen elkaar op in een ludieke, doch competitieve race op het Kattendijkdok in sierlijke drakenboten. “De deelnemende ploegen leggen om ter snelst een afstand af van zo’n tweehonderd meter”, zegt organisator Herman van Mol van Rotary Club Antwerpen West. “We starten om 10 uur en verwachten om 15.30 uur de finale.”

© rr

“We richten ons vooral op bedrijven, maar ook verenigingen kunnen zich nog inschrijven”, gaat Van Mol verder. “Dit jaar mogen we zelfs een delegatie uit Hongkong verwelkomen. Een dertigtal jongeren vliegt speciaal voor het event over naar Antwerpen. Ook een delegatie van de KU Leuven strijdt mee voor de overwinning. Van de andere universiteiten hebben we nog geen bevestiging gekregen, al zijn ze uiteraard mee uitgenodigd om het op te nemen tegen hun Leuvense collega’s. Inschrijven kan nog via onze website.”

Aan een deelname hangt wel een stevig prijskaartje. Behalve teambuilding, is het hoofddoel namelijk om geld in te zamelen voor één van de goede doelen die de Rotary Club steunt. “Dit jaar is dat het Thomashuis in Westmalle”, vertelt Van Mol. “Dat is een plek waar mensen met een verstandelijke beperking samen met een zorgkoppel als één grote familie samenwonen.”

Behalve de race wordt op zaterdag 8 juni ook de nadruk gelegd op het familiegebeuren. Zo wordt er kinderanimatie voorzien, staan er springkastelen opgesteld en kan je er ook iets eten en drinken. (jas)

www.drakenbootfestival.be

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV