© AFP

Emanuel Buchmann sneert openlijk naar zijn ploeg na niet-selectie Giro: “Er was mij nochtans co-kopmanschap beloofd”

Emanuel Buchmann heeft op Instagram openlijk uitgehaald naar zijn ploeg Bora-hansgrohe. De Duitser zit niet in de Giro-selectie en is daar bijzonder misnoegd over. “Zo teleurgesteld en gefrustreerd.”

“Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld en gefrustreerd ik ben omdat ik geen deel uitmaak van de Giro-selectie. Het hele jaar was gepland rond de Giro en Bora-hansgrohe beloofde me zelfs het co-kopmanschap voor het algemene klassement. De trainingen verliepen goed en mijn vorm is er. De laatste drie weken op de Teide wilde ik de laatste hand aan mijn voorbereiding leggen, maar zestien dagen voor de start van de Giro heb ik een telefoontje gekregen dat ik niet in de selectie zit”, klinkt het op Instagram.

De ploeg kwam woensdag bij Eurosport met een reactie. “Onze strategie voor de Giro is tijdens de laatste vier weken volledig door elkaar geschud”, klonk het. “Een maand geleden was het duidelijk dat we naar Turijn zouden afreizen met Daniel Martinez als kopman en Lennard Kämna als co-leider. De rest van ons team was puur gericht om hen te ondersteunen in de bergen. Na het ernstige ongeluk van Kämna waren we gedwongen om onszelf te reorganiseren. We hebben nu nog maar één leider voor het klassement en verschillende veelzijdige renners als back-up, die zelf op zoek gaan naar mogelijkheden op heuvelachtig terrein.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (vva)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer