Deze streek heeft eindelijk een eerste Pizza Hut en dat dankzij Facebook

© rr

Het Meetjesland is een nieuwigheid rijker. In Adegem vind je vanaf 27 november de eerste Pizza Hut van de streek.

Piet Notteboom

“Het wordt in een aantal opzichten een bijzondere Pizza Hut”, vertelt de Eeklose ondernemer Bart Claessens (34), die het idee voor het restaurant in Adegem aan Pizza Hut Begium voorstelde.

“Eén: we leveren aan huis met elektrische bromfietsen. Twee: we bieden 65 zitplaatsen. Drie: we zijn zeven op zeven, twaalf uur per dag open en tot slot serveren we pizza én ribbetjes. Die combinatie is het resultaat van behoorlijk wat lobbywerk bij Pizza Hut.”

Claessens is niet aan zijn proefstuk toe. Hij startte eerder drie Pizza Hut-restaurants in Gent. “Daar zat ik al met het idee om Pizza Hut naar Maldegem of Eeklo te brengen, maar men zag geen markt in het platteland. Dus lanceerde ik een oproep op Facebook waaruit bleek: 5.000 mensen wilden absoluut een Pizza Hut in de streek. Ja, dan weet je het wel. Het was natuurlijk een marketingstunt, maar het resultaat kon Pizza Hut ervan overtuigen om in Maldegem van start te gaan. Voor de uitbating heb ik drie ervaren mensen uit Gent meegebracht, zij vormen een team van in totaal twintig werknemers in Pizza Hut Maldegem. Ik heb zoveel mogelijk mensen uit de buurt gezocht.”

100% elektrisch

Klanten kunnen in het restaurant eten en daarnaast wil Pizza Hut Maldegem ook gratis aan huis leveren. “We starten met de postcodes Maldegem en Adegem en proberen dan door te groeien om meer gemeentes van pizza te voorzien. Dankzij de nieuwe zonnepanelen op het dak maken we onze eigen stroom voor 100% elektrische bromfietsen. Pizza Hut Maldegem heeft dus ook aan het milieu en geluidsoverlast gedacht.”

Verbouwingswerken

Op het moment dat we Bart Claessens spreken, zijn er nog volop schilderwerken aan de gang. Het pand langs de Staatsbaan 2 in Adegem is eigendom van Ruth Adam, die er aan de ene kant een kantoor van Hestia Immo zal uitbaten.

Maar Claessens is ervan overtuigd: “De werken zullen klaar zijn. Vanaf maandag 27 november is er een Pizza Hut in het Meetjesland! Zonder verf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen