zondag 17 december 2017 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

VROUWENVOETBAL

Trainer en veertien speelsters stappen op bij Molenbeersel

Tumult bij Molenbeersel: nadat de club uit derde provinciale twee speelsters aan de deur zette, besloot coach Dave Peerlings (foto) hen te volgen omdat hij het niet eens was met die beslissing van het bestuur. In zijn zog trokken nog 14 (!) speelsters de deur achter zich dicht.

Voor de aanleiding van de hele commotie moeten we terug naar Pasen en het moment waarop twee speelsters, die een koppel vormden, zich bij de nieuwbakken club kwamen aansluiten. “Op een gegeven moment is toen de roddel ontstaan dat zij de sfeer bij hun vorige club verziekt zouden hebben”, doet Peerlings zijn verhaal. “Navraag kon ons dat niet bevestigen, maar dat gerucht is wel blijven nazinderen in bestuurskringen.”

Pikante filmpjes

Dat bestuur besloot de samenwerking met de twee dames stop te zetten toen bleek dat één van hen een aparte Whatsapp-groep had opgericht voor de oudere dames in de groep. “Omdat daar onnozele, maar soms ook pikante filmpjes van het internet in terechtkwamen”, pikt Peerlings in. “Filmpjes die eigenlijk niet voor 18-jarigen geschikt waren.”

Het bestuur kwam erachter en kon er niet om lachen. Het verweet de oprichtster van het online groepje ‘kliekjesvorming’ en zette de samenwerking stop. Ook haar partner mocht beschikken. “Omdat ze voor beïnvloeding zou kunnen zorgen, zo luidde het”, aldus Peerlings. “Het gebeurde allemaal zonder enig overleg en buiten mijn weten om. Daar ging ik niet mee akkoord en dus ben ik ook opgestapt”, zegt Peerlings, die de steun kreeg van veertien spelers.

Bij het Molenbeerse clubbestuur is men karig met commentaar. Voorzitter Peter Nies staat nog steeds achter zijn beslissing. “We hebben de betreffende speelsters meerdere waarschuwingen gegeven, maar ze bleven voor problemen zorgen in de groep”, aldus Nies. “De Whatsapp-groep was slechts het topje van de ijsberg. We merkten van in het begin bepaalde zaken op die ons overtuigden dat zij niet goed zouden functioneren in de groep.”

Algemeen forfait?

Het gevolg is dat de ploeg nog maar tien speelsters overhoudt voor de terugronde. “We gaan proberen een paar speelsters aan te sluiten zodat we het seizoen kunnen volmaken”, aldus Nies. “Als dat niet zou lukken, geven we algemeen forfait, maar dan zullen we wel blijven trainen en een doorstart maken naar volgend seizoen. We zetten nu dan misschien één stap terug, maar daarna wel twee vooruit.” (pivan/erma)

FC LIMBURG

ZEPPEREN BRUSTEM: Jacky Kiggen is aangesteld tot nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur van Zepperen Brustem. Hij volgt Marc Bels op die na een onderling dispuut eerder z’n ontslag gaf. Kiggen heeft Kozen, VKM en de dames van STVV onder zijn hoede gehad. Bart Neven is verkozen tot voorzitter van het Gewest Hasselt-St.Truiden. (jc)

LINDELHOEVEN: Bij Lindelhoeven VV (2A) heeft het bestuur Jaroslav ‘Jarek’ Studzizba (62) binnengehaald als nieuwe trainer. Hij volgt Bjorn Sengier op en moet Lindelhoeven uit de degradatiezone halen. Studzizba was als speler ooit aan de slag bij bij Winterslag (1988) en Hasselt (1989). (path)

FC ALKEN A: Bij FC Alken A (2B) zal de huidige trainersstaf, bestaande uit T1 Koen Van Helden, T2 Hans Leenders en KT Serge Grosemans, ook volgend seizoen de sportieve touwtjes in handen hebben. (gesi)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws