© Sven Dillen

Man betast minderjarig meisje na feestje: parket vraagt probatie-opschorting

Duffel -

Het Openbaar Ministerie heeft de probatie-opschoring gevorderd tegen een 32-jarige man uit Duffel voor zedenfeiten met een minderjarig meisje. Hij zou het meisje betast hebben toen ze bij hem in bed lag. Tijdens het proces zei hij veel spijt te hebben en zijn fouten in te zien.

De feiten dateren al van januari 2018. Toen was een 17-jarig meisje aanwezig op een feestje van een jeugdbeweging uit Lier, net als de toen 25-jarige Duffelaar. “Later is het feestje op een andere plaats verdergezet. Het tienermeisje was echter getuige van een ruzie tussen de man en zijn ex-vriendin. Normaal gezien zou ze op de bank blijven slapen, maar door de ruzie is ze in het bed van meneer gekropen”, lichtte de openbare aanklager toe. “En meneer is later bij haar komen liggen. Hij heeft haar betast en haar met zijn vingers gepenetreerd. Het slachtoffer is toen helemaal verstijfd en voelde ook een traan over haar wangen rollen.”

Nadat ze gesproken had met vriendinnen en met het CLB besliste ze om in 2022, vier jaar na de feiten, klacht in te dienen. Omdat de man ondertussen schuldbesef heeft en een heel traject heeft doorlopen kon het Openbaar Ministerie zich vinden in een probatie-opschorting.

Etiket

Advocate An-Sofie Raes gaf de feiten namens haar cliënt toe. “Hij kreeg het etiket van verkrachter op zijn hoofd gekleefd. Dat vond hij vreemd want voor hem is een verkrachter iemand die slachtoffers brutaal benadert en de bedoeling heeft om iemand te kwetsen. En die bedoeling heeft hij nooit gehad met het meisje. Hij besefte niet dat het meisje zijn houding als grensoverschrijdend aanvoelde.”

Ondertussen verblijft de man in het buitenland – hij volgde het proces via een videolink en gaf zijn fouten toe. “Ik besef heel goed dat het meisje mijn gedrag als grensoverschrijdend heeft ervaren. Ze heeft alles anders beleefd dan ikzelf. Maar het is nooit mijn bedoeling geweest om haar te misbruiken. En ik besef nu als geen ander dat geen reactie niet meteen ook een toestemming is om iemand aan te raken.”

Vonnis op 21 mei. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen