Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Amerikaanse vrouw huwt prins die ze ontmoette in een nachtclub

Amerikaanse vrouw huwt prins die ze ontmoette in een nachtclub
Beeld Facebook/Joel Makonnen

Sprookjes beginnen doorgaans niet in een nachtclub in Washington D.C. Maar wel voor één Amerikaanse vrouw, die haar Ethiopische prins ontmoette op de dansvloer van de club Pearl.

Ariana Austin (nu 33) was in de nachtclub met een vriend, toen ze benaderd werden door advocaat Joel Makonnen. "Ik zei: 'Jullie zien eruit als een advertentie voor Bombay Sapphire'", vertelt Makonnen daarover aan The New York Times. "Nog geen vijf minuten later zei ik: 'Jij gaat mijn vriendin worden.'"

Wat hij er die nacht, inmiddels twaalf jaar geleden, niet bij vertelde, is dat hij een prins is, de achterkleinzoon van Haile Selassie, de laatste keizer van Ethiopië. Dat onthulde hij pas toen de twee een koppel werden.

De prins werd geboren in Rome, waar zijn ouders in ballingschap leefden na een communistische staatsgreep in hun thuisland. Zijn vader was aan het bloedvergieten ontsnapt omdat hij op dat moment in het buitenland studeerde. Nadien verhuisde het gezien naar Zwitserland.

Overgrootvader Haile Selassie was de 225ste en laatste keizer van Ethiopië. Hij heerste veertig jaar over het land, tot zijn bestuur in 1974 omvergeworpen werd. Hij overleed een jaar later aan de complicaties na een operatie, al vermoedden velen dat hij vermoord was.

Ariana Austin mag de erfgenaam van deze populaire keizer inmiddels haar echtgenoot noemen, want de twee zijn vorige maand gehuwd. Hun orthodox-christelijke huwelijk werd opgeluisterd door dertien priesters, twee kroontjes, veel goud en een overdadig Ethiopisch banket.