Peeters op de koffie bij De Wever: “Ik verkoop mijn huid altijd duur”

Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer was de eerste die op de koffie kwam bij burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die is begonnen met zijn aftastende gesprekken met alle verkozen partijen in de zoektocht naar een coalitie. Ook de CD&V-delegatie, onder aanvoering van Kris Peeters, bracht De Wever al een bezoek. Peter Mertens werd als laatste vandaag geïnviteerd.

SVW

“Het was een goed en constructief gesprek”, zegt De Backer. “We hebben samen een aantal zaken overlopen.”

De Wever had voor de ontmoetingen met de lijsttrekkers een mandje met Antwerpse Handjes klaar staan. “Ik heb er niet van gegeten, want ik ben aan het diëten”, zegt De Backer.

De Wever zit vandaag en morgen één voor één samen met de lijsttrekkers. Hij begint daarbij bij de kleinste partijen. Na De Backer werd Kris Peeters van CD&V uitgenodigd. Het werd vergezeld door Nahima Lanjri en Caroline Bastiaens, die ook verkozen raakten. “Ik ben heel benieuwd hoe de informateur de zaken zal aanpakken”, zei Peeters aan de verzamelde pers, om er aan toe te voegen: “Mijn vel is altijd zeer duur en kostbaar.” Na het bezoek bleef hij op de vlakte over de inhoud van het gesprek.

Om 18 uur was het de beurt aan Peter Mertens van PVDA. Bart De Wever liet tijdens de campagne al weten geen coalitie te willen aangaan met het “extreemlinkse” PVDA.

© JVDP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018