Tramlijn 24 vanaf mei onderbroken tijdens daluren door Oosterweelwerken

Door de werken aan de Oosterweelverbinding zal tramlijn 24 vanaf 2 mei een andere route in het Antwerpse havengebied volgen. Tijdens de daluren zal de tram enkel nog tussen Silsburg en het MAS rijden, en niet meer over de Mexicobrug tot aan het Havenhuis. Tijdens de spitsuren rijdt de tram haar normale route.

Vanaf 2 mei zal het scheepvaartverkeer van en naar de Stadshaven door de Oosterweelwerken een andere route moeten varen en omgeleid worden via de Mexicobruggen. Daardoor zullen de bruggen die het Kattendijkdok en het Houtdok verbinden veel vaker en onregelmatiger openstaan en zal het tramverkeer over de brug onderbroken zijn. Dat deelt De Lijn mee.

Tijdens de spitsuren (‘s ochtends van 6.00 uur tot 9.00 uur en ’s avonds van 15.45 uur tot 18.00 uur) zullen de trams op tramlijn 24 nog gewoon door kunnen rijden tot de eindhalte aan het Havenhuis. Voor die tijdstippen zijn afspraken gemaakt wanneer de brug open zal zijn voor de schepen. Buiten de spitsuren is het onvoorspelbaar wanneer de brug zal openstaan.

© De Lijn

De Lijn wil vermijden dat de dienstregeling volledig in de war gestuurd zal worden en past daarom de route van lijn 24 aan. De eindhalte van de tram zal de komende maanden dus aan het MAS zijn. De buurt rond het Havenhuis en de halte Cadix zullen dus enkel tijdens de spits nog met de tram bereikbaar zijn.

Deze werken zullen meerdere jaren in beslag nemen. Wanneer de nieuwe situatie een paar maanden zal gelopen hebben, plant De Lijn een evaluatie. Op basis daarvan kan dan met de verschillende betrokkenen bekeken worden of deze omleiding op lijn 24 kan en moet aangepast worden.

© De Lijn

 (LS)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oosterweel