Afgelopen zaterdag organiseerde het Lommelse Davidsfonds de tweede editie van de beiaardcantus.© Nele Mannaerts

Tweede beiaardcantus Davidsfonds zorgt voor groot feest op het kerkplein van Lommel

Lommel -

Afgelopen zaterdag organiseerde het Lommelse Davidsfonds de tweede editie van de beiaardcantus op het Kerkplein onder de toren van de Sint-Pietersbandenkerk. Dat is een openluchtcantus onder begeleiding van stadsbeiaardier Liesbeth Janssens.

Nele Mannaerts

Het zangfeest leeft zonder twijfel bij de Lommelse jeugd. “De jongeren zingen op kamp, maar ook in een studentenstad. Denk maar aan de tweejaarlijkse openluchtcantus in Leuven met 4.000 deelnemers”, vertelt Peter Luyck van het Davidsfonds Lommel. “Deze editie in Lommel is een bijzondere mix van beiaard, folk en zang. Stadsbeiaardier Liesbeth Janssens speelt op de beiaard boven in de kerktoren, wij zien haar op een groot scherm aan het werk.”

Liesbeth Janssens is al stadsbeiaardier sinds de beiaard in 2000 werd geïnstalleerd. “Onze beiaard is uniek en is de op één na grootste beiaard van België”, gaat Peter Luyck verder. “De Lommelse folkgroep Rustling Cane zorgt dan weer voor de muzikale ambiance op de grond. Als toemaatje hebben we muzikanten Herman en Adelheid die op doedelzak en accordeon enkele liedjes meespelen. We zijn heel blij dat vooral de vele Lommelse jeugdverenigingen uit alle gehuchten van de partij zijn: Chiro, Kriebelboom, KSA en Scouting Lommel. De vijfhonderd kaarten waren op enkele uren uitverkocht. Volgend jaar mikken we nog hoger”, besluit hij.

© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer