Direct naar artikelinhoud
TV

Eén en VTM eren Marc Van Eeghem met heruitzendingen

Marc Van Eeghem (rechts) was in Terug naar Oosterdonk te zien naast onder andere Antje De Boeck.

Naar aanleiding van het overlijden van acteur Marc Van Eeghem zendt Eén de populaire reeks Terug naar Oosterdonk nog eens opnieuw uit. Bij VTM duikt de reeks Amateurs, waarin Van Eeghem de hoofdrol speelde, opnieuw in het zendschema op.

Terug naar Oosterdonk was in 1997 op Canvas te zien. De zesdelige reeks vertelt het verhaal van de teloorgang van het fictieve Vlaamse polderdorp Oosterdonk. Van Eeghem was in de reeks te zien naast een hele hoop grote namen als Dirk Roofthooft, Dora van der Groen, Jaak Van Assche en Antje De Boeck. 

De reeks wordt tijdens de Kerstvakantie vanaf dinsdag 26 december dagelijks om 23u20 heruitgezonden op Eén. Ook Tytgat Chocolat, de laatste televisiereeks waarin Van Eeghem te zien was, krijgt een herhalingsbeurt. Die reeks is tijdens de vakantie van dinsdag tot donderdag, telkens om 16u40 op Eén te zien. 

Bij VTM pakken ze uit met de heruitzending van Amateurs. In die reeks speelt Marc de rol van Jan Delvo, de enthousiaste bezieler van amateurgezelschap De Pajotters. Met zijn toneelgezelschap koestert Jan de ambitie om te schitteren op een nationale theaterwedstrijd. Maar hij komt al snel tot het besef dat de weg naar roem niet altijd over rozen loopt. De negen afleveringen van Amateurs worden vanaf 28 december elke donderdag om 23u00 heruitgezonden.