Antwerp Art Weekend verwacht duizenden bezoekers, ook uit het buitenland.© Antwerp Art Weekend

Niet te missen tijdens tiende Antwerp Art Weekend: kunst op 70 locaties

Antwerpen -

Het Pinksterweekend geeft de Antwerpse kunstscene de kans zich te presenteren. Van 16 tot 19 mei is het Antwerp Art Weekend aan zijn tiende editie toe. Je kan 70 kunstruimten bezoeken, met veel exposities, maar ook performances, lezingen en feesten.

Al tien jaar lang promoot Antwerp Art de activiteiten van de hedendaagse kunstscene in Antwerpen. De aftrap voor deze jubileumeditie begint bij het M HKA, het museum voor hedendaagse kunst Antwerpen. Hier kun je het infopunt bezoeken, deelnemen aan een van de speciale projecten en de start van het Antwerp Art Weekend vieren tijdens het openingsfeest op donderdag 16 mei van 21 tot 1 uur.

Het filmproject The Constant Now is ook te zien in het M HKA. Er wordt elke dag een nieuwe film vertoond, gevolgd door een interview met de filmmakers om meer te weten te komen over hoe ze werken. Door mensen van kleur te vertegenwoordigen en hen centraal te stellen in hun werk, doorbreken Ndayé Kouagou, Rosine Mbakam, Kevin Osepa en Brahim Tall conventies in de filmwereld.

Het M HKA.© Corbis via Getty Images

Kunsthal Extra City mag dit jaar ook kaarsjes uitblazen. Om hun twintigste verjaardag te vieren, organiseren ze een twintig uur durend evenement dat op zaterdag 18 mei om 12 uur start en doorgaat tot 8 uur op zondagochtend. Op het programma staan workshops, filmvertoningen, gesprekken met kunstenaars, performances, dj-sets en een slaapconcert.

Wil je samen het Antwerp Art Weekend beleven? Dan kan je mee met een van de Gallery Hopping tours van Kunst aan Zet. Een deskundige gids leidt je door een van de wijken van Antwerpen: Zuid, Nieuw-Zuid, Borgerhout en het historische centrum. Tijdens elke tour verken je anderhalf uur lang de galeriescene in elk gebied. Daarnaast zijn er ook tours die je op je eentje kan ontdekken.

Meer informatie en het volledige programma vind je hier.

LEES OOK. Tien jaar geleden in crisis, nu bruisen Antwerpse galeries weer: “Neen, zo’n groei had ik van het begin niet gezien”

Kunsthal Extra City.© Jan Van der Perre

(ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners