De Tieltenaren moesten in de barrage om het behoud de duimen leggen tegen Aalst.© Facebook TZK

Waterpolo Super League: TZK Tielt

Herbert De Grande heeft vrede met degradatie van TZK Tielt uit Super League: “Volgend seizoen beginnen we aan nieuw hoofdstuk”

Tielt -

Na vijf jaar op het hoogste niveau degradeert TZK Tielt van de Super League naar de tweede afdeling. In de testmatchen voor het behoud trok Aalst op basis van het doelsaldo aan het langste eind. Coach Herbert De Grande heeft - vooral door het afscheid van twee sterkhouders - vrede met de degradatie en kijkt er naar uit om de ploeg volgend seizoen verder uit te bouwen.

Timmy Vanecke

In de strijd om het behoud moest TZK Tielt de duimen leggen tegen KZN Aalst. De terugmatch werd weliswaar met 12-8 gewonnen, maar dat volstond niet om ook volgend seizoen in de Super League aan te treden. “Mede door blessureleed kenden we in Aalst een totale offday (13-7) en dat konden we ondanks een heel sterke prestatie in de terugmatch niet meer rechtzetten”, zegt coach Herbert De Grande. “Het is natuurlijk jammer om na vijf jaar Super League een stap terug te moeten zetten, maar eigenlijk komt ons dat nog niet zo heel slecht uit. Met Mick Gadeyne die stopt en kapitein Brent Wyffels die naar Moeskroen trekt, nemen we afscheid van twee absolute sterkhouders. Dan moet je eerlijk zijn en toegeven dat het volgend seizoen bijzonder complex zou geworden zijn om ons op het hoogste niveau te handhaven.”

“Het is natuurlijk jammer om na vijf jaar Super League een stap terug te moeten zetten”

Herbert De Grande

coach

De blik wordt bij TZK Tielt nu volledig gericht op een nieuw hoofdstuk in tweede nationale. “Het ideale moment om onze jeugdspelers meer kansen te geven”, vervolgt Herbert De Grande. “Op het hoogste niveau is het niet evident om spelers van 16 of 17 jaar speelgelegenheid te gunnen. Daarbij komt nog dat de kloof met de top van de rangschikking heel groot is en er dus weinig wedstrijden zijn waarin we voluit voor de overwinning kunnen gaan. Dat zal volgend seizoen volledig anders zijn en daar kunnen onze talentvolle jongeren alleen maar de vruchten van plukken.”

© Facebook TZK

Nieuw zwembad

Begin januari 2023 werd het Tieltse zwembad definitief gesloten, wat de situatie voor TZK Tielt niet heeft vergemakkelijkt. “We moeten telkens naar Meulebeke of Roeselare uitwijken om onze trainingen af te werken”, zucht Herbert De Grande. “Voor onze jeugdspelers en hun ouders is het niet evident om die verplaatsingen te maken. Er wordt door het stadsbestuur wel gegarandeerd dat er een nieuw zwembad komt, de vraag is alleen wanneer dat zal zijn. Door de geplande fusie tussen Tielt en Meulebeke lijken die plannen op de lange baan te zijn geschoven. Wij blijven weliswaar strijdvaardig en hopen dat er snel concreet nieuws komt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer