Jonas De Roeck in beeld om de nieuwe coach van Antwerp te worden

Antwerp is volop bezig met de zoektocht naar een nieuwe coach. De naam van Jonas De Roeck (44) staat alvast hoog op de lijst.

David Van den Broeck

Dat Antwerp afscheid neemt van Mark van Bommel (47) is al een tijdje geweten. Van Bommel vond na twee succesvolle seizoenen de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Afwachten wat dat wordt, maar belangrijker voor de Great Old: wie krijgt de zware taak om de Nederlander op te volgen?

Om opnieuw te gaan bouwen – er gaan redelijk wat spelers vertrekken – denken ze op de Bosuil aan een jonge coach die voor aanvallend voetbal staat en de competitie kent. En dus hoeft het eigenlijk niet te verbazen dat Jonas De Roeck (44) in beeld is en hoog op de lijst staat.

De Roeck zit zonder club sinds begin december, toen hij bij Westerlo werd ontslagen. Bij de Kempenaars maakte hij indruk in zijn eerste twee seizoenen. Eerst loodste hij de ploeg behoorlijk vlot naar eerste klasse, vervolgens loodste hij ze naar een verrassende zevende plaats. Hij deed dat met aantrekkelijk voetbal en zorgde ervoor dat talenten als Maxim De Cuyper, Dorgeles Nene en Lyle Foster grote stappen zetten. Die laatste werd voor een recordbedrag van dik 10 miljoen euro verkocht aan Burnley.

Geliefd in Deurne-Noord

Dat is ook precies wat De Roeck moet doen als Antwerp voor hem zou kiezen. Behalve resultaten boeken moet hij dan jonge spelers beter maken, zodat die met winst worden doorverkocht en de club financieel gezond wordt. Na enkele omzwervingen sloot hij er in 2015 ook zijn carrière af als speler/assistent onder Richard Stricker. Hij werd dan hoofdtrainer bij Lyra en nadien bij Berchem Sport, waar hij de titel pakte in de tweede amateurklasse. In 2017 kreeg hij zijn kans op het hoogste niveau bij STVV en nadat hij daar op de keien werd gezet, haalde Jean Kindermans (nu CEO Jeugd van RAFC) hem naar Anderlecht als beloftecoach. Van 2018 tot 2021 was hij actief bij paars-wit, ook een tijdlang als assistent bij de A-ploeg.

Zoals we al schreven hebben ze ook bij KV Mechelen, dat eveneens een nieuwe T1 zoekt, een oogje op De Roeck. Maar daar hebben ze met onder anderen Carl Hoefkens (45) nog meer ijzers in het vuur.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer