© Wit-Gele Kruis Antwerpen

Hilde Van Loon van Wit-Gele Kruis verkozen tot zorgpersoonlijkheid van het jaar

Directeur zorgbeleid bij het Wit-Gele Kruis in Antwerpen, Hilde Van Loon, is donderdagavond verkozen tot zorgpersoonlijkheid van het jaar voor organisaties met meer dan 50 werknemers. De ‘Zorgwerkgever van het jaar’ awards werden uitgereikt door ZorgAnders, een mediabedrijf dat zich situeert in de zorgsector.

boma

“In de voorbije twee jaar is die prijsuitreiking echt bekend geworden in de zorg. Je kunt zeggen dat het nu dé zorgawards zijn”, stelt Freya Janssen, communicatieverantwoordelijke van het Wit-Gele Kruis. “ZorgAnders reikt jaarlijks tien awards uit in categorieën zoals ziekenhuis van het jaar en woonzorgcentrum van het jaar, maar ook voor bijvoorbeeld branding en marketing. Uit de inzendingen worden er telkens drie genomineerden gekozen, die hun kandidatuur komen verdedigen voor de jury. Die bestaat uit verschillende partijen van de zorgsector, maar ook enkele journalisten.”

Klein hartje

Vorig jaar stelde het Wit-Gele Kruis zich kandidaat voor de categorie Zorgwerkgever van het jaar. “We sleepten een nominatie in de wacht. De winst ging echter naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt”, vertelt Janssen. Dit jaar waren er een honderdtal inzendingen voor de awards. Gewoonlijk stellen partijen zichzelf kandidaat, maar voor Hilde Van Loon liep het anders. “Bij het Wit-Gele Kruis hebben we de kandidatuur voor Hilde ingestuurd, omdat ze heel bescheiden is. Hilde zegt steeds dat haar prestaties niet enkel haar verdienste zijn, maar die van de hele werkomgeving. Wanneer we haar vertelden dat ze mee naar de prijsuitreiking moest, ging ze dus wel met een klein hartje. Toen ze won, was ze erg verrast.”

Van Loon startte 41 jaar geleden haar carrière als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis in Turnhout. “Ze ziet zichzelf nog altijd als een verpleegkundige, en zegt ook: ‘eens verpleegkundige, altijd verpleegkundige.’ Dat neemt ze mee in heel haar carrière, haar denken en doen. Hilde hecht veel belang aan het ondersteunen van de verpleegkundigen, in het luisteren naar de patiënt maar ook in het doen wat goed is voor de patiënt.”