Brecel stunt op snookertornooi en pakt eerste zege

Luca Brecel heeft zopas zijn eerste full rankingtornooi ooit gewonnen. De ultieme doorbraak van de 22-jarige Limburger. Brecel haalde het in Guangzhou met 5-10 van de Ier Shaun Murphy, nummer acht van de wereld. Hij strijkt met deze zege maar liefst 165.000 euro op.

Kristof Liberloo

LEES OOK. “Hoe meer druk, hoe scherper”

Belangrijker nog dan het prijzengeld is zijn mooie sprong op de wereldranglijst. Brecel wipt van de 27ste naar de vijftiende plaats op de world ranking. De top 16 is sowieso geplaatst voor het WK in Sheffield, the Crucible vindt plaats eind april 2018.

Brecel startte vandaag nog aarzelend en kwam twee keer op achterstand: 2-0 en 3-1. Maar daarna herpakte de Limburger zich erg knap. In het zevende frame kwam hij voor het eerst op voorsprong. De ochtendsessie eindigde nog met een kleine afknapper. Brecel miste op roze, Murphy nam genadeloos over en pakte het negende frame, waardoor de stand op 4-5 kwam in plaats van 3-6.

Toch liet de Limburger het tegenslagje niet aan zijn hart komen, hij startte de namiddagsessie als een wervelwind en liep uit tot 5-8. Het veertiende frame hield Murphy deels zelf om zeep, waardoor Brecel op 5-9 en één frame van de zege kon komen. In het laatste frame bleef Brecel ijzig kalm en maakte de klus knap af. Na het potten van de roze bal viel de Limburger met het hoofd op tafel om daarna beide handen hoog in de lucht te steken…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer