De kerel gaf zich uit als een vrouw op sociale media en probeerde jonge meisjes te overtuigen om naaktbeelden te sturen.© IMAGEGLOBE

Man (26) geeft zich uit als vrouw op Snapchat en probeert naaktfoto’s van tienermeisjes te bemachtigen: “Hij zei dat hij meisjes zocht voor een modellenopleiding”

Mechelen/Kapellen/Waregem -

Een 26-jarige man uit Waregem hangt een (extra) celstraf van vijftien maanden boven het hoofd omdat hij zich als een meisje uitgaf op sociale media en minderjarigen benaderde met de bedoeling om naaktfoto’s van hen te bekomen. Er was sprake van vier slachtoffers.

Theo Derkinderen

J.D. uit Waregem werd in mei 2021 nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf omdat hij op sociale media valse profielen had aangemaakt en probeerde naaktfoto’s en filmpjes te ontfutselen van minderjarigen. “Hij kreeg toen een voorwaardelijke straf, onder meer omdat hij zijn spijt betuigde. Maar die spijt was niet helemaal doorleefd. Amper twee maanden later pleegde hij al opnieuw gelijkaardige feiten”, zuchtte procureur Philippe Van Ingelgem.

Deze keer was er sprake van vier meisjes die hij benaderd had, waaronder een slachtoffer uit Mechelen en een uit Kapellen. “En opnieuw had hij op Snapchat een vals profiel aangemaakt. Hij gaf zich uit als een zekere ‘Charlotte’ en zei dat hij mensen zocht voor een modellenopleiding. Een toen zeventienjarig meisje trapte in de val en stuurde ‘Charlotte’ foto’s in lingerie door. De man achter het profiel van Charlotte probeerde het meisje te chanteren met de foto’s, maar dan kwam er een zekere ‘Jordy’ op de proppen. Hij zei tegen het slachtoffer dat hij Charlotte zou proberen te ontmaskeren. Maar hij vroeg wel seksuele betrekkingen als betaalmiddel. Gelukkig is het meisje daar niet op ingegaan. Maar heel snel werd wel duidelijk dat ‘Jordy’ een ander account was van J.D.”

25 naaktfoto’s

Een veertienjarig meisje trapte ook in de val van ‘Charlotte’. Zij stuurde onder meer 25 naaktfoto’s. “En ook nu kwam ‘Jordy’ als zogezegd reddende engel naar voren. Net als bij het eerste slachtoffer zei hij dat hij haar zou helpen, maar ook aan haar vroeg hij om seks te hebben met hem. Iets waar ze niet op ingegaan is.”

“Hij gaf zich uit als een zekere ‘Charlotte’ en zei dat hij mensen zocht voor een modellenopleiding. Een toen zeventienjarig meisje trapte in de val en stuurde ‘Charlotte’ foto’s in lingerie door”

Philippe Van Ingelgem

Procureur

Het derde slachtoffer was een meisje van zestien jaar oud. Ook zij kwam via Snapchat in contact met J.D. Deze keer had hij een account met de naam Amber aangemaakt. “De persoon achter ‘Amber’ zei dat hij een koppel zocht voor een fotoshoot en zou daar 1.000 euro voor betalen. Maar het slachtoffer weigerde omdat ze naar eigen zeggen te dik was. “J.D. bleef volharden en zei dat hij meisjes met een laag zelfbeeld zou helpen en uiteindelijk kon hij de tiener overtuigen om een foto in lingerie door te sturen.”

En opnieuw nam ‘Jordy’ contact met dat slachtoffer en zei dat hij de doorgestuurde foto kon terughalen bij ‘Amber’. “Deze keer vroeg hij in ruil een naaktfoto van het tienermeisje. Toen het slachtoffer dat weigerde, dreigde ‘Jordy’ ermee om haar familie pijn te doen en uiteindelijk stuurde ze toch een naaktfoto”, aldus nog de procureur.

Filmpje

Het vierde slachtoffer kreeg een contactverzoek via Snapchat van ‘Charlotte’. Deze keer stuurde ‘Charlotte’ eerst foto’s naar het slachtoffer en kreeg het verzoek om hetzelfde te doen. Dat weigerde ze. “Maar de tiener stuurde wel een filmpje waarin ze orale seks had met haar vriendje. En daarmee begon J.D. haar te chanteren. Hij stuurde zelfs een screenshot naar haar directe omgeving en dreigde ermee alle beelden te versturen.”

Het Openbaar Ministerie vorderde vijftien maanden extra celstraf voor J.D., temeer omdat hij al eens 40 maanden cel had opgelopen en vorig jaar zelfs zes jaar cel. De rechtbank gaat de zaak op 6 juni verder behandelen. Dan komen de slachtoffers en ook J.D. aan het woord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen