Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Paul Jambers.Beeld VTM

Hoe kwamen de resultaten van de lokale verkiezingen binnen bij de Antwerpse kopstukken? Vanavond brengt Paul Jambers het relaas vanavond. Liever geen politiek? InVrouw op Mars vertelt ex-moslima Fidan Ekiz de geschiedenis van het feminisme in Nederland. Zin in iets anders? U vindt het zeker in onze tv-gids

Jambers in de politiek: Verkiezingsdag

De toespraken van de kopstukken kreeg u zondag al te zien, maar wat gebeurde er achter de schermen van de lokale verkiezingen? Paul Jambers kreeg als enige de toegang tot de warroom van Antwerps N-VA-kopstuk Bart De Wever en brengt het relaas vanavond in Jambers in de politiek.

Mis niets van de lokale verkiezingen met ons dossier verkiezingen.

Om 22.55 uur op VTM

Maid In Hell

Afrikaanse en Filipijnse vrouwen doen steeds meer dienst als huishoudhulp in het Midden-Oosten, maar die tewerkstelling heeft veel weg van slavenhandel. Deze Deense documentaire brengt het verhaal van de ontelbare verhalen van vrouwen die getuigen over seksueel misbruik, mishandeling en slavernij.

Om 21.20 uur op Canvas 

Lees ook onze dagelijkse rubriek DM ZaptDe kijker van morgen groeit op met vragen rond racisme, seksisme en gender. Dat begrijpt Fourthree als geen ander

Leonard Bernstein: Larger Than Life

2018 staat in het teken van de 100ste verjaardag van Leonard Bernstein. De Amerikaanse componist van onder meer de overbekende musical West Side Story was een briljante dirigent die met zijn passie voor muziek een hele generatie inspireerde.

Om 23.15 uur op Canvas

Vrouw op Mars

Nieuwe televisiereeks met Fidan Ekiz over de geschiedenis van het feminisme in Nederland. Ekiz, die moslima is en niet zeker was of ze zichzelf wel een feministe kon noemen, brengt het verhaal van de vrouw die lang werd gezien als lopende baarmoeder. Het vrouwenbrein was immers ongeschikt voor leren, haar lichaam ongeschikt voor sport, en de menstruatie maakte haar ook nog eens onberekenbaar. Steeds meer vrouwen namen daar geen genoegen meer mee en eisten zeggenschap over hun lichaam en geest.

Om 20.25 uur op NPO2

Fidan Ekiz.Beeld ANP Kippa

Sliver

Een jaar na Basic Instinct mocht Sharon Stone haar rol van femme fatale nog eens dunnetjes overdoen in de erotische thriller Sliver. De film werd destijds afgekraakt, maar vergaarde door de jaren heen toch een bescheiden cultstatus.

Om 20.40 uur op Vitaya